Στις 28 Ιουνίου 1971 γεννήθηκε στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής ο Elon Reeve Musk, γιος του Errol Musk, ο άνθρωπος που θα γινόταν ο πλουσιότερος του κόσμου.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η οικογένεια Musk έχει τις business στο DNA της, καθώς και τα τρία παιδιά της έστησαν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Όμως ενώ ο Elon Musk δεν χάνει ευκαιρία να φωτογραφίζεται με την μητέρα του (η Maye Musk έχει πει ότι εκείνη ήταν διάσημη πολύ πριν ο κόσμος μάθει τον γιο της, αφού η καριέρα της ως μοντέλου μετρά πολλές δεκαετίες), η σχέση με τον πατέρα του μοιάζει πιο σκοτεινή και περίπλοκη.

«Σκότωσε τρεις και έκανε παιδί με την θετή του κόρη»: Το σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία του Elon Musk-1

Σε μία από τις σπάνιες φορές που μίλησε για τον πατέρα του, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone, το 2017, ο Elon περιέγραψε τον Errol Musk σαν έναν «πανέξυπνο μηχανικό», αλλά και «απαίσιο άνθρωπο».

Ο Elon έζησε με τον πατέρα του αφότου οι γονείς του πήραν διαζύγιο. Και θεωρεί εκείνα τα χρόνια άσχημα. Όπως έχει πει, μπορεί ο Errol να μην ήταν βίαιος, αλλά «δεν έχετε ιδέα» τις είδους άνθρωπος είναι. «Έχει κάνει σχεδόν κάθε έγκλημα που μπορείς να φανταστείς. Είναι τόσο απαίσιο που δεν μπορείς να το πιστέψεις», έλεγε το 2017.

Υπερβολές; Μάλλον όχι.

errol musk

Ποιος ήταν ο Errol Musk

Πρώτα από όλα, ο Errol Musk έχει σκοτώσει τρία άτομα. Για την ακρίβεια, πυροβόλησε και σκότωσε τρεις εισβολείς όταν αυτοί μπήκαν στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ. Αρχικά του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, όμως τελικά απαλλάχθηκε καθώς κρίθηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Όμως αυτό που δεν του συγχώρησαν αρκετά από τα μέλη της οικογένειας είναι ότι ο Errol Musk απέκτησε παιδί με την θετή κόρη του.

Η Jana Bezuidenhout ήταν τεσσάρων ετών όταν η μητέρα της παντρεύτηκε τον Errol Musk (ο οποίος είχε ήδη πάρει διαζύγιο από την Maye Musk), με αποτέλεσμα να μεγαλώσει μαζί του, έχοντας τον σαν μοναδική πατρική φιγούρα στη ζωή της.

Ο γάμος του Errol με τη μητέρα της κράτησε 18 χρόνια, για αυτό και όταν η Bezuidenhout βρέθηκε στον δρόμο έπειτα από έναν χωρισμό, αναζήτησε καταφύγιο στο σπίτι του Musk.

Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που ο 72χρονος τότε Errol Musk και η 30χρονη πρώην θετή του κόρη απέκτησαν έναν γιο.

«Είμαι απλά ένας άνδρας που κάνει λάθη», είπε για αυτή τη σχέση ο μηχανικός.

Ωστόσο, φαίνεται πως τίποτα από όσα κυκλοφορούν για τον πατέρα του δεν ενοχλεί τον Elon Musk τόσο όσο οι ισχυρισμοί ότι ο Errol ήταν ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης ενός ορυχείου σμαραγδιών, που με τα χρήματά του πλήρωσε τις σπουδές του γιου του και τον βοήθησε στο επιχειρηματικό του ξεκίνημα.

 

«Δεν ήταν ιδιοκτήτης ορυχείου σμαραγδιών και εγώ δούλευα για να βγάλω το πανεπιστήμιο, καταλήγοντας με 100.000 δολάρια σε φοιτητικά δάνεια. Από πού προέρχονται αυτές οι βλακείες;», έγραψε κάποτε αγανακτισμένος στο Twitter ο Elon Musk.

Για την ιστορία, πάντως, φαίνεται ότι και τα δικά του παιδιά δεν έχουν να πουν τα καλύτερα για τον Elon Musk. Η διεμφυλική κόρη του,  γνωστή έως πρότινος ως Xavier Alexander Musk, μόλις έγινε 18 ετών και κατέθεσε αίτηση για τα αλλάξει το όνομά της.

Ο στόχος της αλλαγής είναι διπλός: Θέλει να αντανακλά τη νέα ταυτότητα φύλου της, αλλά και να κόψει κάθε δεσμό με τον διάσημο πατέρα της. «Δεν μένω πια με τον βιολογικό πατέρα μου και δεν επιθυμώ να έχω καμία σχέση μαζί του με κανέναν τρόπο, είδος ή μορφή», γράφει στην αίτηση.