Το μεγαλύτερο deal για την εξαγορά μιας ιδιωτικής επιχείρησης εδώ και δύο δεκαετίες επισφράγισε απόψε ο Έλον Μασκ, καθώς αποκτά το Twitter έναντι ποσού που ανέρχεται σχεδόν σε 44 δισ. δολάρια, όπως έγραψαν οι New York Times.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας Twitter Inc ανεστάλη εν αναμονή ανακοινώσεων, όπως έγινε γνωστό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.

Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας με τον Έλον Μασκ, ο οποίος έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς του, βρίσκεται το Twitter, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Βάσει πηγών που επικαλείται το πρακτορείο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης εργάζεται για την οριστικοποίηση των όρων μιας συναλλαγής και θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία ακόμη και εντός ολίγων ωρών, εάν οι διαπραγματεύσεις εξελιχθούν ομαλά. Αδιευκρίνιστοι παραμένουν επί του παρόντος οι όροι της συναλλαγής.

Στις αρχές Απριλίου, έγινε γνωστό ότι ο Έλον Μασκ αγόρασε μερίδιο 9% στην Twitter, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ακολούθως, δήλωσε έτοιμος να αγοράσει το 100% του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης για 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Σύμφωνα με το Reuters, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη κατέθεσε την προσφορά, ύψους 41,39 δισ. δολαρίων, για το σύνολο της εταιρείας στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.

Μάλιστα, ο Μασκ αναφέρθηκε στην πιθανότητα για μια εχθρική προσφορά εξαγοράς, με την οποία θα παρέκαμπτε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter και θα έκανε την προσφορά κατευθείαν στους μετόχους. Από την πλευρά του, το διοικητικό συμβούλιο της Twitter υιοθέτησε σχέδιο περιορισμένης διάρκειας για τα δικαιώματα των μετόχων ώστε να προστατευτεί από την προσφορά εξαγοράς.

NYT: Προχωρημένες οι συζητήσεις με Έλον Μασκ για την πώληση του Twitter

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times που επικαλούνται δύο πρόσωπα τα οποία βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το 11μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Έλον Μασκ το πρωί της Δευτέρας σχετικά με την προσφορά του για την αγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα το Twitter βρίσκεται κοντά στο να κλείσει τη συμφωνία εξαγοράς του από τον Ελον Μασκ κάτι που εφόσον τελικά επιτευχθεί θα καταστήσει τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου κάτοχο του πιο επιδραστικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συζητήσεις μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Twitter με τον Μασκ πραγματοποιούνται μετά την προσφορά του τελευταίου για την εξαγορά της εταιρείας και αφού φέρεται να έχει ήδη συγκεντρώσει χρηματοδότηση 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι δύο πλευρές σύμφωνα με το δημοσίευμα συζήτησαν λεπτομέρειες όπως το πιθανό χρονοδιαγράμματος για το κλείσιμο της συμφωνίας καθώς και ρήτρες διαφυγής για την περίπτωση που επιτυγχάνονταν συμφωνία και στη συνέχεια κατέρρεε.

Είχε προηγηθεί το πρωί της Κυριακής συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Twitter όπου και συζητήθηκε η προσφορά του Μασκ. Σημείο καμπής στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter για τη συμφωνία είναι όπως αναφέρουν οι πηγές η εξασφάλιση δεσμεύσεων για τη χρηματοδότηση της προσφοράς που προβλέπει τιμή στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.