Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα από τα υψηλά των δύο εβδομάδων που σημείωσαν την τελευταία συνεδρίαση, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ανέκαμψαν, με τους επενδυτές να αναμένουν με ανυπομονησία τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve για να μετρήσουν τη στάση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,4% στα 1.971,40 δολάρια ανά ουγγιά, μετά την άνοδο έως τα 1.993,29 δολάρια την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,6% στα 1.973,70 δολάρια.

«Όσοι εκτιμούς υπερ της ανόδου του χρυσού παίρνουν μια ανάσα μετά την άνοδο άνω του 2% την περασμένη εβδομάδα… Θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν περισσότερα ασφάλιστρα γεωπολιτικού κινδύνου που δεν έχουν ακόμη ξεδιπλωθεί από τις τιμές του χρυσού spot», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Exinity, Han Tan.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed θα δημοσιοποιηθούν την Τρίτη.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας αναζωπύρωσαν τις ελπίδες ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να χαλαρώνει τις νομισματικές συνθήκες νωρίτερα από το αναμενόμενο, μετά από μια έκθεση επιβράδυνσης της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ και μια πιο αδύναμη από το αναμενόμενο έκθεση για τον πληθωρισμό των καταναλωτών.

Τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει.

«Από την άλλη πλευρά, βλέποντας μια αρκετά σημαντική απόκλιση ως προς το πού διαπραγματεύεται ο χρυσός αυτή τη στιγμή με πραγματικές αποδόσεις… θα χρειαστούμε πολύ πιο αδύναμα δεδομένα από εδώ για να καταλύσουμε πραγματικά ότι κινούνται πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά. », δήλωσε ο Kyle Rodda, αναλυτής χρηματοοικονομικών αγορών στο Capital.com.

Το δολάριο υποχώρησε 0,3% σε χαμηλό περισσότερο από 2-1/2 μηνών έναντι των άλλων νομισμάτων, περιορίζοντας τις απώλειες του χρυσού σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: