Σε χαμηλά τριών εβδομάδων υποχωρούν οι τιμές του χρυσού, διιευρύνοντας τις πρόσφατες απώλειες, μετά την προειδοποίηση αρκετών αξιωματούχων της Federal Reserve ενάντια στις προσδοκίες τι η κεντρική τράπεζα τελείωσε με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Το κίτρινο μέταλλο κινήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στο κόκκινο, εν μέσω συνεχιζόμενης πίεσης από την ανάκαμψη του δολαρίου και των αποδόσεων του δημοσίου. Η μείωση της ζήτησης για ασφαλές καταφύγιο για χρυσό μείωσε επίσης τις τιμές, καθώς οι αγορές είχαν πολύ χαμηλότερο ασφάλιστρο κινδύνου από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 1.949,38 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Δεκέμβριο υποχώρησαν 0,2% στα 1.954,30 δολάρια η ουγγιά. Και τα δύο συμβόλαια διαπραγματεύονταν με πτώση άνω του 2% το καθένα αυτή την εβδομάδα.

Πλήγμα και στον χαλκό

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν την Πέμπτη, μετά από τις ενδείξεις οικονομικής αδυναμίας στον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού υποχώρησαν 0,3% στα 3,6258 δολάρια η λίβρα.

Τα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης έδειξαν ότι ο πληθωρισμός τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών συρρικνώθηκε τον Οκτώβριο, βάζοντας τη χώρα σε αποπληθωρισμό για δεύτερη φορά φέτος.

Διαβάστε ακόμη: