ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στην ελληνική πιάτσα agents θεωρούν δεδομένο πώς τον Γενάρη θα κάνει μίνιμουμ 4 και μάξιμουμ 6 μεταγραφές. Μάλιστα σύμφωνα με τους ρεπόρτερ οι τέσσερις νέοι παίκτες θα είναι για την πρώτη ενδεκάδα, δηλαδή είτε άμεσα είτε προσεχώς θα διεκδικήσουν θέση βασικού! Κι αν ο στόπερ δεδομένα και αναμενόμενα είναι ο ένας, ο δεύτερος θα είναι σέντερ φορ! Ο Ελ Κααμπί φεύγει τον Γενάρη και για 40 ημέρες λόγω Κόπα Άφρικα. Και ο Γιόβετιτς από την νέα πορτογαλική τάξη πραγμάτων στους ερυθρόλευκους φαίνεται πως δεν θεωρείται ότι μπορεί να είναι ο βασικός σέντερ φορ (επανάφεραν άλλωστε τον ουσιαστικά… παροπλισμένο -επί Μαρτίνεθ/Κορδόν- Ελ Αραμπί που τα … παστελώνει).Ειδικότερα λέγεται πως για τον Άλβες, τον νέο αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού, αυτή την στιγμή ο σέντερ φορ είναι η πρώτη του προτεραιότητα! Ούτε ο στόπερ, ούτε ο κεντρικός χαφ….

 

MΠΡΙΝΙΟΛΙ: Επειδή γράφονται και λέγονται πολλά κι ακόμη περισσότερο είναι τα υπονοούμενα που αφήνονται για την υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του με το Παναθηναϊκό και κατά πόσο έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα (ενδεχομένως και bigφοράτη), τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Ο Ιταλός ζητούσε 1 εκατομμύριο, ενδεχομένως για να πέσει στα 900 χιλιάρικα, ο Παναθηναϊκός έχει ταβάνι τις 700.000 ευρώ, οι συζητήσεις πάγωσαν και κάπου εκεί φυσιολογικά οι ατζέντηδες του Μπρινιόλι τον προτείνουν δεξιά κι αριστερά ενώ λογικό είναι να δέχονται και βολιδοσκοπήσεις σε αυτό το διάστημα ακόμη κι από Ελλάδα. Όχι ο παίκτης αλλά οι εκπρόσωποί του, αυτή είναι και η δουλειά τους άλλωστε. Από εκεί και πέρα εννοείται πως ο Μπρινιόλι δεν έχει υπογράψει πουθενά, ούτε έχει δώσει τα χέρια με άλλη ομάδα αλλά και ότι έχει αποφασίσει να επιλέξει αυτόν που θα του κάνει την καλύτερη προσφορά/θα του δώσει τα περισσότερα. Και να… περιμένει! Άλλωστε η τελευταία προσφορά που λέγεται πως πήγε στον ατζέντη του Ιταλού είναι για 1.300.000 ευρώ ετησίως! Μάλιστα στο τριφύλλι… υποψιάζονται συγκεκριμένη, ανταγωνίστρια τους, ελληνική ομάδα. Τώρα πλέον και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο, ο Μπρινιόλι άμεσα ή θα ανανεώσει ή θα βγεί στον… τάκο και θα αποκτηθεί πιθανότατα τερματοφύλακας τον Γενάρη.

ΓΕΒΝΤΑΪ: Στην ελληνική πιάτσα agents ξέρουν πως ο Κροάτης ήταν επιλογή Γιοβάνοβιτς. Στον Παναθηναϊκό ήρθε με τις αποδοχές που είχε και στην Μόσχα. Μπορεί δηλαδή να μην πλήρωσε loan fee αλλά ανέλαβε εξ ολοκλήρου το συμβόλαιό του στην Ντιναμό, που ανέρχεται στο 1.100.000 ευρώ! Πάρα πολλά λεφτά για έναν στόπερ που στους πράσινους έχει ταυτιστεί με την … γκάφα (μπορεί να κάνει το λάθος ακόμη και όταν δεν τον πιέζει αντίπαλος). Έχει βεβαίως το ελαφρυντικό πως δεν μπορεί να παίξει αριστερός στοπερ αλλά ο Γιοβάνοβιτς τον βάζει εκεί αναγκαστικά αφού δεν υπάρχει άλλος μετά τον τραυματισμό του Μάγκνουσον. Προφανώς ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟ θεωρεί πως ο Σέκεφελντ είναι καλύτερος δεξιός στόπερ από τον Γεβντάι ή θα ήταν χειρότερος αν έβαζε τον Ολλανδό αριστερό ( αυτοί οι δυο έχουν απομείνει στο πράσινο ρόστερ). Σίγουρα πάντως ο Γεβντάι είναι ένα από τα πολλά μεταγραφικά… βατόμουρα από τους στόπερ που ήρθαν το καλοκαίρι στην Ελλάδα (Φρέιρε, Μπράουν Πάλμερ, Τρόστ Εκόνγκ, Βέλεθ)…

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Ο Ρουμάνος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει αυτή την εποχή την πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα και μάλιστα κατά γενική παραδοχή. Έχει φτιάξει όντως το δικό του γκρούπ, ένα μείγμα με νέους, έμπειρους, ταλαντούχους, κλασάτους, ρολίστες, όλους όμως, με μαχητικό πνεύμα και τακτική / στρατηγική που φερει την σφραγίδα του προπονητή τους. Ο ΠΑΟΚ έχει ίσως την ομάδα που παίζει καλύτερα (σίγουρα την πιο βελτιωμένη) κι ας μην έχει τους καλύτερους παίκτες. Έχει όμως, προπονητή, τον Λουτσέσκου, που την έφτιαξε και τους κάνει να φαίνονται καλύτεροι. Με την ιδανική διαχείριση μάλιστα, αν κρίνουμε από τους λίγους τραυματισμούς και το επιτυχημένο εκτεταμένο rotation που κάνει. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το μάτς στην Τρίπολη, όπου κατέβηκε χωρίς τους δυο πιο επιδραστικούς μεσοεπιθετικούς της, Ζίφκοβιτς / Τάισον, και οι αντικαταστάτες τους, Ντεσπόντοφ / Μούργκ σκόραραν από δύο φορές έκαστος!

Διαβάστε ακόμη: