ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ: Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Στο ρεπορτάζ λένε πως μέσα στον Δεκέμβριο θα γίνει σοβαρή κουβέντα από τους ερυθρόλευκους για την ανανέωσή του. Ο Αφρικανός μέσος την φετινή σεζόν, με Μαρτίνεθ προπονητή, είναι ξανά βασικός κι αναντικατάστατος ενώ “κουμπώνει” πολύ καλά και με τον Χέσε. Η σεζόν πάντως που κάνει ο Καμαρά δεν περνάει απαρατήρητη από ξένες ομάδες. Ειδικά η Φενερ τον έχει ψηλά στην λίστα της, με σκάουτ των Τούρκων να τον βλέπει ξανά και κόντρα στην Φράιμπουργκ, στην Γερμανία. Ο αθλητικός διευθυντής της Φενέρ ( και πρώην διευθυντής του ΠΑΟΚ), Πορτογάλος Μπράνκο, όντως έχει μεγάλη αδυναμία στον Μαντί και όπως έχει εκμυστηρευθεί σε φίλο του Έλληνα ατζέντη τον θέλει στο κλαμπ της Κωνσταντινούπολης. Το καλοκαίρι όμως και ως ελεύθερο! Όχι δηλαδή να τον αγοράσει τώρα από τον Ολυμπιακό…

MOΡΟΝ: Ο πρώτος σκόρερ της Super League και φορ αποκάλυψη μέχρι τώρα του πρωταθλήματος, θα κοστίσει στον Θοδωρή Καρυπίδη για όλη την σεζόν μόλις 300.000 ευρώ!! Κι αυτό αφού το μισό συμβόλαιό του, δηλαδή περίπου άλλες 300.000 ευρώ, το κατέβαλε η Μπέτις , προκειμένου να αποχωρήσει ως ελεύθερος, λύνοντας ένα χρόνο νωρίτερα την συνεργασία τους. Ο 30χρονος Ανδαλουσιανός του Άρη είναι μακράν ο πιο… φθηνός ξένος σέντερ φορ του Big 5 αλλά και ο πιο επιδραστικός την φετινή σεζόν για την ομάδα του στο πρωτάθλημα. Κι αποδεικνύεται super deal για τον Άρη, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Βέβαια και ο Μορόν, ο οποίος για πρώτη φορά βγαίνει εκτός Ισπανίας, για να πειστεί και να πει το “ναι” στον Άρη ζήτησε να αποτελέσει πρότζεκτ και να είναι βασικός κι αναντικατάστατος. Μια… απαίτηση που ικανοποιήθηκε αφού δεύτερος κλασικός/ανταγωνιστικός στράικερ δεν υπάρχει στο ρόστερ του Άρη.

ΓΕΒΝΤΑΪ: Μια ακόμη ακριβή καλοκαιρινή προσθήκη του Παναθηναϊκού που όσο περνάει ο καιρός δεν του… βγαίνει (κι αυτή) μέσα στο γήπεδο, προκαλώντας γκρίνια. Ο Κροάτης παίζοντας αριστερό στόπερ, δίδυμο με τον Σέκεφελντ, είναι όντως πηγή κινδύνων στην άμυνα του τριφυλλιού. Τα καλά παιχνίδια του, στο ξεκίνημα της σεζόν, τα έκανε ως δεξιός στόπερ και με παρτενέρ τον “μπαλάτο” Μάγκνουσον. Ο Γεβντάι δεν έχει … χημεία με τον Ολλανδό, δεν είναι ψηλός για να καθαρίζει στον αέρα ενω και με την μπάλα στα πόδια εξελλισσεται σε… καρμανιόλα! Χωρίς Μάγκνουσον ο ΠΑΟ υστερεί πλέον πολύ στο ψηλό παιχνίδι και κυρίως στο build-up . Ελλείψει του Ισλανδού στόπερ έχει χαθεί το έξτρα που είχε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, δηλαδή το κτίσιμο από χαμηλά και κυρίως οι μεγάλες μεταβιβάσεις του στον χώρο για τους εξτρέμ. Για αυτό τον λόγο άλλωστε γυρίζουν πλέον πολύ περισσότερο και πιο συχνά την μπάλα στον Μπρινιόλι. Με φυσικό επακόλουθο ο Ιταλός κίπερ να δέχεται μεγαλύτερο φορτίο πίεσης και να κάνει λάθη με την μπάλα στα πόδια όπως στα ματς με Ρέν & Άρη. Αυτό ακριβώς που είχε ζητήσει και ο κόουτς Μάντζιος από τους επιθετικούς του, να πιέζουν συνέχεια τον Μπρινιόλι και δικαιώθηκε.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Για να μην το κουράζω, οι πολύ χαμηλές πτήσεις του Γεβντάι, αλλάζουν το μεταγραφικό του προγραμματισμό για τον Γενάρη όσον αφορά στη θέση του στόπερ που θα αποκτηθεί. Από κει δηλαδή που ο Γιάννης Παπαδημητρίου έψαχνε στόπερ δανεικό για το βασικό rotation, τώρα πλέον ψάχνει για βασικό στόπερ, αριστεροπόδαρο, ψηλό και καλό στο build-up! Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις όλο αυτό το πλήρες πακέτο Γενάρη μήνα και αν το βρεις θα πρέπει να τα σκάσεις. Με τον Γιάννη Αλαφούζο να είναι διατεθειμένος να το κάνει ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει οικονομική υπέρβαση, αρκεί βέβαια να βρεθεί ο εκλεκτός….

Διαβάστε ακόμη: