Για την περήφανη πώληση του Περέα στη Στουτγάρδη έχουν γραφτεί πολλά και διθυραμβικά. Η αλήθεια είναι απλή, ο “υπεύθυνος” ένας και έχει… ονοματεπώνυμο: Σβεν Μίσλινταντ.

Ο αθλητικός διευθυντής της Στουτγάρδης και πρώην Διευθυντής σκάουτινγκ των Άρσεναλ και Ντόρτμουντ είναι ο άνθρωπος που αγόρασε (το 2018) τον Μαυροπάνο από τον Χριστοβασίλη για τους “κανονιέρηδες” αντί 2.180.000 ευρώ (όταν η Ουντινέζε πρόσφερε 1.600.000 και ο Ολυμπιακός 1.000.000)…

Αυτός που πήρε τον Μαυροπάνο και στους Σουηβούς (με συνολική δαπάνη, loan + transfer fee, 4.000.000) και τώρα αυτός που υπέγραψε προσωπικά το deal για τον Περέα με transfer fee 2.400.000 ευρώ, όταν η Βέρντερ Βρέμης δεν πρόσφερε πάνω από 1.700.000 ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μέχρι 1.200.000!

Σε όλα αυτά τα deals υπάρχει και άνθρωπος που ήταν / είναι ο… “ενδιάμεσος” –της απολύτου εμπιστοσύνης– μεταξύ Μίσλινταντ και Χριστοβασίλη. Ο λόγος για τον Γερμαναθρεμένο ατζέντη Κωνσταντίνο Φάρρα (μάνατζερ και των Σωκράτη Παπασταθόπουλου, Μαυροπάνου, Γιαννίκη, Μεταξά).


Στην περίπτωση Περέα, ο Φάρρας δεν είναι ο ατζέντης του αλλά αυτό αποτέλεσε μία λεπτομέρεια που δε μπορούσε να χαλάσει την δουλειά αφού και η πλευρά του Κολομβιανού επιθετικού λέγεται πως αποζημιώθηκε με… 500 χιλιάρικα πριμ υπογραφής (παρότι ο παίκτης δεν ήταν ελεύθερος)!

Μιλάμε για πολλά λεφτά που μοιράστηκαν δεξιά κι αριστερά και αντίστοιχες υψηλές προμήθειες σε αυτή την μεταγραφή, που αν βάλουμε και τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του Περέα, θα κοστίσει στους Σουηβούς 3.350.000!

Όσον αφορά τα χρήματα που θα εισπράξει ο Παναθηναϊκός για τον Περέα, δηλαδή το κλαμπ που τον έφερε / σύστησε στην Ελλάδα (μία επιλογή του τότε τεχνικού διευθυντή, Νίκου Νταμπίζα) συνολικά είναι 480.000 ευρώ.

Το συνολικά έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα 430 χιλιάρικα είναι από το ποσοστό μεταπώλησης και τα υπόλοιπα 50.000 ευρώ υποχρέωση του ΠΑΣ από πέρυσι.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ, βγάζοντας το ποσοστό του Παναθηναϊκού, χοντρικά είναι να βάλει στο ταμείο του 1.900.000. Υπάρχουν όμως, κάποιοι γνώστες της ελληνικής πιάτσας agents που επιμένουν πως το ποσό θα είναι μικρότερο αφού θα πρέπει να… επιστραφούν χρήματα που αφορούν προμήθειες.


Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο νέος στόπερ του Παναθηναϊκού, για την ακρίβεια ο “… “αντί–Βέλεθ”. Κατά κάποιο τρόπο και το γενέθλιο δώρο του Γιάννη Αλαφούζου στο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού την ημέρα που έκλεινε τα 60 του χρόνια έστειλε τον διεθνή Ισλανδό στόπερ στην Αυστρία και στη διάθεση του Σέρβου τεχνικού!

Ο Μάγκνουσον κυκλοφορούσε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είχε προταθεί από τον Μάιο σε ΑΕΚ / ΠΑΟΚ ενώ τον Παναθηναϊκό απασχόλησε σοβαρά μετά το μπάσιμο της Αλ Φατέχ για τον Φραν Βέλεθ.

Είναι αλήθεια πως στην ΑΕΚ προβληματίστηκαν από το ιατρικό παρελθόν του Μάγκνουσον –ο κομμένος αχίλλειος τένοντας θεωρείται πολύ σοβαρός τραυματισμός, που συνήθως αφήνει τα… σημάδια του μετά την αποθεραπεία / επιστροφή του παίκτη– και για αυτό δεν προχώρησαν σε σοβαρή διαπραγμάτευση με την πλευρά του.

Παρότι είχε τα χαρακτηριστικά / προδιαγραφές του κόουτς Αλμέιδα, δηλαδή ψηλός (1.91 μέτρα), έμπειρος, ηγετικός, δυνατός…

Ο 29χρονος Ισλανδός έλειψε για 247 ημέρες από τους αγώνες της ΤΣΣΚΑ, επανήλθε στη δράση τον Φεβρουάριο του 2022 αλλά για να παίξει, περίμενε έως τις 20 Μαρτίου. Μέχρι το τέλος της σεζόν στο ρωσικό πρωτάθλημα, έκανε 4 συμμετοχές  ενώ στις αρχές Ιουνίου με την εθνική Ισλανδίας έκανε τρία 90λεπτα στο Nations League (στο ένα ματς, μάλιστα, έπαιξε ως αριστερός μπακ).


Το κασέ του  Μάγκνουσον στην ΤΣΣΚΑ ήταν 1.400.000 ευρώ. Στις διάφορες ομάδες προτεινόταν με 1.000.000 ετησίως, στον Παναθηναϊκό συμφώνησε με λιγότερα, κοντά στα 800 χιλιάρικα!

Ο Μάγκνουσον γίνεται έτσι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του εφετινού ρόστερ του Κυπελλούχου Ελλάδας. Κι αν μπορεί κάποιος να τον ξεπεράσει, με υψηλότερο συμβόλαιο, είναι ο επιθετικός που περιμένουν να αποκτηθεί!

Ουσιαστικά, στον Μάγκνουσον ο Παναθηναϊκός έδωσε τα χρήματα που πήρε απο την Αλ Φατέχ για την πώληση του Βέλεθ. Συν φυσικά το signing bonus που θα πλήρωσε ο Αλαφούζος, αφού πρόκειται για ελεύθερο παίκτη.

Μανατζερικά, ο Μάγκνουσον ανήκει στο Γραφείο του Μάρτιν Νταλίν! Του Σουηδού μεγαλοατζέντη που παραδοσιακά κάνει δουλειές με τον Παναθηναϊκό. Προσωπικός φίλος του Τζίγκερ ο Νταλίν, είχε φέρει τον κόουτς Μπάκε στους “πράσινους”, ενώ η τελευταία / προηγούμενη συνεργασία του μαζί τους, ήταν την περασμένη σεζόν, επί  Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον Σουηδό μέσο Λούντκβιστ!


Στον ΠΑΟΚ, έχει αρχίσει η γκρίνια των οπαδών –μέσω της… σύγχρονης εκκλησίας του Δήμου (social media)– για τη μεταγραφική πολιτική του Ζοσέ Μπότο, που επικεντρώνεται σε παίκτες / λαχεία με μεταπωλιτική αξία.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την πώληση του Τσόλακ στη Ρέιντζερς (2.500.000 + 500.000) και την αντικατάστασή του με τον Μπράντον Τόμας (μία γρήγορη λύση αλλά αμφιλεγόμενη για έναν επιθετικό που όταν ξεκινούσε στη Μαγιόρκα τον θεωρούσαν εφάμιλλο του Ασένσιο αλλά στην πορεία δεν… επιβεβαιώθηκε), εκφράστηκε έντονη η δυσφορία και η απογοήτευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΠΑΟΚτσήδων για τις μεταγραφές.

Και δεν είναι μόνο γιατί ο Μπότο επιλέγει παίκτες / στοιχήματα, υψηλού ρίσκου αλλά και επειδή δε βγαίνουν από την ΠΑΕ ή η ιδιοκτησία να δώσει στίγμα προθέσεων για τη νέα σεζόν, ώστε να ξέρει ο κόσμος τι περιμένει.

Για παράδειγμα, τον βασικό στόχο για τα εξτρέμ, τον Νάρεϊ της Φορτούνα Ντίσελντορφ (ομάδα της Τσβάιτελιγκα), τον διαπραγματεύεται έναν μήνα (!) για 300 χιλιάρικα λιγότερα.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η στήλη έμαθε πως ο Μπότο έφερε για ένα χρόνο τον Μπράντον Τόμας σαν… “όχημα” για να πείσει τον μεγάλο ισπανικό Γραφείο που τον εκπροσωπεί (Promoesport) να φέρει / έρθει στον ΠΑΟΚ πολύ μεγαλύτερο όνομα που είναι πελάτης του. Και μιλάμε για “10άρι” ενώ, δεδομένα θα αποκτηθεί κι άλλος σέντερ φορ!