ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ: Δήλωσε στην Ιταλία πως είναι ικανοποιημένος στον Παναθηναϊκό, πως σε αυτόν εξελίχθηκε ως τερματοφύλακας αλλά η 30ή Ιουνίου (που λήγει το συμβόλαιο του) είναι ακόμη πολύ μακριά για να ξέρει τι θα συμβεί! Κοινώς δεν δείχνει καμία πρεμούρα για ανανέωση, ούτε έστειλε κάποιο… μήνυμα στους πράσινους (το αντίθετο θα έλεγα)! Ο Μπρινιόλι που έχει ζητήσει 1.000.000 ετησίως για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με το τριφύλλι, είναι ξεκάθαρος στο περιβάλλον του πως θα επιλέξει την καλύτερη οικονομική προσφορά που θα του γίνει. Δηλαδή όποιος του δώσει τα περισσότερα!! Τόσο απλά… Και όπως κυκλοφορεί ευρέως στην ελληνική πιάτσα agents, στον Μπρινιόλι έχει κοινοποιηθεί (τουλάχιστον…) το ενδιαφέρον για το προσεχές καλοκαίρι, τόσο του Ολυμπιακού όσο και της ΑΕΚ!! Τι άλλο ακούγεται; Πως για αυτό είναι γνώστες και στον Παναθηναϊκό και έτσι εξηγείται πλέον πως όλο και πιο συχνά ο Μπρινιόλι μένει πλέον στον πάγκο και παίζει ο Λοντίγκιν που έχει ανανεώσει. Από τότε που δημιουργήθηκε το… πρόβλημα με τον Μπρινιόλι που δεν ανανεώνει ήρθαν οι γκάφες του με Ρεν και Άρη μέχρι που χθες ο Γιοβάνοβιτς τον πέταξε έξω (όχι πάντως με… αγωνιστικά κριτήρια), με τον Λοντίγκιν να… προσφέρει το πρώτο γκολ στην Μακάμπι Χάιφα και ο Παναθηναϊκός να μένει εκτός Ευρώπης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο αποκλεισμός-σοκ από την… πολεμόπληκτη Μακάμπι, σε ματς που πήγαινε για δυο αποτελέσματα και έχασε μέσα στο “Απόστολος Νικολαίδης”, του έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη εσωστρέφεια. Για πρώτη φορά επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπάρχει τόση μεγάλη γκρίνια και κριτική στον Σέρβο κόουτς. Του αναγνωρίζουν άπαντες πως έκανε ξανά ομάδα τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο επανήλθε στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και στις ευρωπαικές διοργανώσεις, αλλά έχει… ταβάνι και μπερδεύεται στα μεγάλα ματς και τους “τελικούς”. Την περασμένη σεζόν έχασε ένα δικό του πρωτάθλημα στα πλέι οφ, επειδή δεν μπόρεσε να κερδίσει στο τέλος ένα ντέρμπι. Στο φετινό πρωτάθλημα έχει χάσει από ΑΕΚ και Άρη, με τον ΠΑΟΚ γλίτωσε τον βαθμό στο 97′ και τον Ολυμπιακό πήρε το τρίποντο στα χαρτιά λόγω της… κροτίδας Χουανκάρ και με σκορ διακοπής το1-1! Μια από τα ίδια και στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, παρότι ήταν σχετικά βατός. Κέρδισε στην πρεμιέρα την Βιγιαρεάλ (που έχει αλλάξει τρεις προπονητές), πήρε και ισοπαλία στο Ισραήλ, δηλαδη μάζεψε 4 βαθμούς στις δυο πρώτες αγωνιστικές και ολοκλήρωσε με αυτούς, κάνοντας 4 σερί ήττες!! Στον Γιοβάνοβιτς , λοιπόν, καταλογίζεται το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης/αποτυχίας με την 4η θέση σε αυτόν τον όμιλο αφού χρεώνεται χοντρές λάθος επιλογές και στα 5 από τα 6 παιχνίδια. Συμπέρασμα: ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο και μπαίνει σε μίνι κρίση στον Παναθηναϊκό!

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Ο δικός του ΠΑΟΚ πέρασε με ρεκόρ βαθμών από ευρωπαϊκό όμιλο για ελληνική ομάδα (16), παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, έχει ενεργούς 20 παίκτες κάνοντας σωστά διαχείριση κι αποφεύγοντας τους πολλούς τραυματισμούς ενώ εμφανίζεται και ιδιαίτερα παραγωγικός με εντυπωσιακό πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Μετράει ήδη 59 γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη και τα 42 από αυτά τα έχουν πετύχει οι οκτώ (8) παίκτες που καλύπτουν τις 4 μεσοεπιθετικές θέσεις. Συγκεκριμένα, Ζίφκοβιτς με 11 γκολ, Ντεσπόντοφ με 3 γκολ, Σαμάτα (3), Μπράντον Τόμας(6), Τάισον (3), Κωνσταντέλιας (6), Οζντόεφ (5), Μούργκ (5)!!! Μιλάμε για την πιο ισορροπημένη ομάδα της Super League μέχρι τώρα που είναι 100% έργο/δουλειά του προπονητή του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ένα καλό ρόστερ που το κάνει όμως, να φαίνεται πολύ καλύτερο από ότι είναι. Έχει πλέον ένα δομημένο γκρουπ, που μπορεί και κάνει συνέχεια ανατροπές, με την … Ευρώπη να αποτελεί το… οξυγόνο του και πλέον να μπορεί να ονειρεύεται το πρωτάθλημα. Έχει ταλαντούχους παίκτες που ωρίμασαν, άλλους που εξελίχθηκαν με τον Ρουμάνο τεχνικό και μερικές προσωπικότητες. Με την πορεία που κάνει τώρα περιμένει και την ενίσχυση από τον Σαββίδη, με τρεις μεταγραφές πρώτης γραμμής (για τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ, που κλείνει, λένε πως είναι επιπέδου Ροντινέι). Όσον αφορά στο συμβόλαιο του Λουτσέσκου, που τελειώνει τον Ιούνιο, ο Ρουμάνος δεν πρόκειται να συζητήσει πριν από το τέλος της σεζόν. Όσο κι αν πιέζεται ήδη αλλά και πιεστεί στην συνέχεια από τον Σαββίδη να το ανανεώσει… “εδώ και τώρα”. Ο Λουτσέσκου δεν θέλει κάτι τέτοιο και το έχει πει προσωπικά στον Ιβάν. Οπότε το… ραντεβού θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, με ότι αυτό κι αν συνεπάγεται.

 

ΓΚΟΥΣΤΑΦ ΛΑΓΚΕΡΜΠΙΕΛΚ: Είναι ένας 23χρονος διεθνής Σουηδός, πανύψηλος, στόπερ που ανήκει στην Σέλτικ και έχει χρηματιστηριακή αξία 2.500.000 ευρώ. Παρότι πήγε μόλις το περασμένο καλοκαίρι στους Κέλτες, αγορά 3.400.000 ευρώ από την Έλφσμποργκ, θέλει να φύγει. Για την ακρίβεια ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή της Σέλτικ, Μπρέναν Ρότζερς μετά απο την αποβολή του στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Φέγενορντ. Από τότε δεν είχε ξαναπαίξει μέχρι που μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο ματς του ομίλου, πάλι με την ολλανδική ομάδα. Περισσότερο για να… ακουστεί ξανά το όνομά του Λάγκερμπιελκ ενόψει χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Κάπου εδώ στην ιστορία μας… εμφανίζεται ο Παναθηναϊκός! Κι αυτό αφού προτάθηκε στους πράσινους, που έδειξαν ενδιαφέρον και όπως μαθαίνω η υπόθεση του προχωράει. Ο ΠΑΟ βέβαια τον θέλει δανεικό με καλοκαιρινή οψιόν αγοράς ενώ η Σέλτικ προτιμάει την πώληση του…

Διαβάστε ακόμη: