Ο Γιάννης Λιγνάδης δεν ανήκει από χθες  στο διδακτικό προσωπικό της δραματικής του Θεάτρου. Η Μαριάννα Κάλμπαρη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Θέατρου Τέχνης, το έκανε ξεκάθαρο με σχετική επιστολή της.

Δεν τον ήθελαν οι σπουδαστές

Οι φοιτητές της δραματικής σχολής του Θεάτρου μέχρι πρότινος κινδύνευαν να χάσουν τη χρονιά τους καθώς από τον Αύγουστο του 2022 είχαν αρνηθεί να παρακολουθήσουν το μάθημα του Γιάννη Λιγνάδη – εξαιτίας των δηλώσεών του κατά τη διάρκεια της δίκης του αδερφού του, Δημήτρη Λιγνάδη.

Η υπόθεση αυτή του Γιάννη Λιγνάδη έγινε μάλιστα αφορμή να διαλυθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, καθώς η διευθύντρια της δραματικής Σχολής, Μάνια Παπαδημητρίου και ο Κωστής Καπελώνης πριν λίγες μέρες υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Επειδή το θέμα πήρε διαστάσεις, η Μαριάννα Κάλμπαρη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης (και πιο συγκεκριμένα καλλιτεχνική διευθύντρια των σκηνών του, όχι διευθύντρια Σπουδών της Δραματικής Σχολής, είναι δύο διαφορετικοί και απόλυτα διακριτοί ρόλοι αυτοί οι δύο) σε επιστολή της πήρε θέση, έκανε πολλές και απαραίτητες διευκρινίσεις και ακολούθως συναντήθηκε με σπουδαστές της σχολής προκειμένου να βρεθεί μία λύση.