Ένα περίεργο παιχνίδι μαθαίνω ότι παίζεται γύρω και πίσω από την προμήθεια των 4 κορβετών του πολεμικού ναυτικού, με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν ότι η παρασκηνιακή συμφωνία με τους Ιταλούς που εφέρετο μέχρι πρότινος κλεισμένη χάλασε και πως στο τραπέζι μπήκαν ξανά οι Γάλλοι και τα …γνωστά επιχειρηματικά κέντρα (δήθεν υπεράνω υποψίας) της «καλής κοινωνίας» και των παραδοσιακών δεξιών τζακιών!!!

Μετά τις 3 φρεγάτες Belharra και τα Rafale που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία, σειρά έχει πλέον η προμήθεια 4 κορβεττών που θα προμηθευτεί το πολεμικό ναυτικό.

Ήδη έχουν κατατεθεί σχετικές οικονομικές προτάσεις που θα τεθούν προς αξιολόγηση μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εξοπλιστικές δυνατότητες από την κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα και επιτροπές!

Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτάσεις για την προμήθεια των 4 κορβετών έχουν καταθέσει η Γαλλία, η Ολλανδία, η Βρετανία και η Ιταλία καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπλοκής στην εν λόγω προμήθεια.

Μέχρι εδώ όλα είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο όμως που δεν έχει καταστεί γνωστό, είναι ότι «σοβαρός» επιχειρηματικός παράγων της ζωής του τόπου, με δημόσιες αναφορές και ηχηρό οικογενειακό όνομα, φέρεται να έχει ενεργοποιηθεί παρασκηνιακά υπέρ της Γαλλικής πρότασης για την προμήθεια των Κορβεττών με τις φήμες να «οργιάζουν» ότι είχε εμπλοκή (για λογαριασμό των Γάλλων φυσικά) και στην προμήθεια των 3 φρεγατών Belhhara τις οποίες τελικά η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να προμηθευτεί μετά από σκληρή και αποφασιστική στάση τουλάχιστον 1 δις. ευρώ φθηνότερα από την αρχική πρόταση των Γάλλων και των «επωνύμων» μεσαζόντων τους!

Αλλά και των Rafale! Για ποιου λογαριασμό άραγε ενεργεί;

Η παρουσία του εν λόγω «σοβαρού πλην όμως άνεργου επιχειρηματία» του διεθνούς τζετ σετ, με αδυναμία στις θυρίδες των Ελβετικών τραπεζών (εξ ου και το προσωνύμιο Αρσέν Λουπέν) και τις διακοπές αλλά και την διαμονή στα πολυτελή θέρετρα, φέρεται να ανέτρεψε την συμφωνία με τους Ιταλούς που για τους καλά γνωρίζοντες ήταν «κλεισμένη» και άνοιξε «κερκόπορτα» για τους Γάλλους, μέσω των διαδρομών που ο τυχοδιώκτης επιχειρηματίας – μεσάζων, αγνώστου άλλης δραστηριότητας, γνωρίζει πιθανόν καλύτερα από τον καθένα! Γιατί ως γνωστόν (γενικώς και όχι ειδικώς) το χρήμα και ειδικά το «μαύρο», αποτελεί το καλύτερο αντικλείδι …

Επιπροσθέτως για τις γαλλικές εξοπλιστικές προμήθειες φέρεται να έχει ενεργοποιηθεί παρασκηνιακά και ελληνικής καταγωγής μεγιστάνας της Ενέργειας, για τον οποίο οι γαλλικές αρχές για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχουν αποστείλει επιστολή στην αντίστοιχη ελληνική αρχή με την οποία ζητούν να πληροφορηθούν πάσης φύσης τραπεζικές και άλλες συναλλαγές στη χώρα μας!

Την ίδια ώρα πάντως, η Ιταλική πλευρά και ειδικά η πρωθυπουργός κυρία Μελόνι, δεν δείχνει και τόσο ζεστή για την προμήθεια των κορβετών και τούτο διότι δεν επιθυμεί – όπως φημολογείται- να διαταράξει τις σχέσεις της με την Τουρκία, ενισχύοντας το ελληνικό οπλοστάσιο!

Σε αντίθεση με τον Πρόεδρο Μακρόν που έστειλε στη χώρα μας τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας για παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις.

Στην αγορά πάντως κυκλοφορεί η πληροφορία ότι οι Βρετανοί, έχουν επανέλθει συγκροτημένα και αποφασιστικά και πως από το πουθενά η πρόταση τους ξαναμπαίνει στο τραπέζι! Και το γεγονός αυτό ανακατεύει την τράπουλα …

Διαβάστε περισσότερα