Πρόλαβε την αντιπολίτευση που ήταν θέμα χρόνου να τον βάλλει στο στόχαστρο , εξωθήθηκε από τον πρωθυπουργό , ανέλαβε ευθύνες που δεν του αναλογούσαν ή απλώς συναισθάνθηκε το μέγεθος της τραγωδίας όταν βρέθηκε το πρωί στο σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών;

Μπορεί η καθεμία από τις παραπάνω υποθέσεις να ισχύει για την παραίτηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή , πιθανόν κάποιες εξ αυτών και να συμπίπτουν.

Θυμίζουμε ότι από το πρωί το Radar στη σχετική με θέμα ανάρτηση είχε τονίσει πως οι υπουργοί δεν εξαγνίζονται με κλάψες και σε απευθείας μετάδοση κύριε Καραμανλή. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους , ότι και αν σημαίνει αυτό»…

Αυτές τις στιγμές που οι νεκροί των Τεμπών δεν έχουν αναγνωριστεί ούτε καν καταμετρηθεί , είναι απρέπεια στην μνήμη τους να γίνονται διαπιστώσεις και να διατυπώνονται σενάρια για το πολιτικό μέλλον του Κ. Καραμανλή , ή κατά πόσον η χθεσινή τραγωδία θα επηρεάσει τις προσεχείς εκλογές.

Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν απαιτείται : Δύο ανάλογου μεγέθους με τα Τέμπη τραγωδίες σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια το Μάτι το 2018 και η καταστροφή της Ηλείας από τις πυρκαγιές 2007, οι μνήμες παραμένουν νωπές .

Όμως ανεξαρτήτως των λόγων που τον οδήγησαν σε παραίτηση ο Κώστας Καραμανλής έπραξε σωστά .

Γιατί σε ανάλογη θέση βρέθηκαν ο Νίκος Τόσκας το 2018 και ο Βύρων Πολύδωρας το 2007 και δεν παραιτήθηκαν , αντίθετα καλύφθηκαν από τις κυβερνήσεις τους. Υπάρχει ως εκ τούτου μια ειδοποιός διαφορά .

Πολιτική ευθύνη λοιπόν, ανελήφθη και δικαιολογημένα .

Όλες οι -πολλές – άλλες πτυχές της υπόθεσης αυτής , όπως η πολυδιάσπαση των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών σε διαφορετικές εταιρίες χωρίς συνεκτικό «ιστό» , πρέπει να αναλυθούν με ψυχραιμία και χωρίς δογματισμούς …

Διαβάστε περισσότερα