Την Πέμπτη 8 Ιουλίου απολογείται ο Δημήτρης Λιγνάδης για τις δύο νέες κατηγορίες βιασμού που του έχουν απαγγελθεί μετά την προφυλάκισή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι δύο δικογραφίες σχηματίστηκαν μετά την καταγγελία 24χρονου σήμερα άνδρα, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση του κατηγορουμένου κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι πριν από επτά χρόνια βιάστηκε από τον καλλιτέχνη δύο φορές και την καταγγελία άνδρα για βιασμό που υπέστη, το 2018 που ήταν ενήλικος, στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη.

Δημήτρης Λιγνάδης: Απολογείται για τις δύο νέες κατηγορίες βιασμού

Ο Δημήτρης Λιγνάδης πρόκειται να απολογηθεί για τις δύο κατηγορίες βιασμού στις 8 Ιουλίου ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastikoreportaz.gr, ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 8 Ιουλίου, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του έναντι των καταγγελιών για βιασμό ενός ανηλίκου, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης και ενός ενήλικου, που τον έφεραν αντιμέτωπο, έπειτα από εισαγγελική έρευνα, με τις δύο νέες διώξεις για σεξουαλική βία.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κρατείται για την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου κατά συρροή, ύστερα από καταγγελίες δύο παθόντων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης διώκεται ποινικά από τον περασμένο Φεβρουάριο για το κακούργημα του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή. Γι’ αυτή την κατηγορία άλλωστε είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Στη συνέχεια, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε στις 31 Μαρτίου νέα δίωξη σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό.

Τι απαντά ο Γιάννης Λιγνάδης

Ο αδελφός του προσωρινά κρατούμενου σκηνοθέτη Γιάννης Λιγνάδης, μιλώντας στην εκπομπή του STAR Αλήθειες με τη Ζήνα, ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμα συναντηθεί.

«Θα απαντήσει σε αυτά τα έωλα και αβάσιμα που έχουν ειπωθεί» είπε ο ίδιος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι κατηγορίες θα καταπέσουν.

Απολογείται ο Δημήτρης Λιγνάδης για δύο νέες κατηγορίες βιασμού

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο αδερφός του Γιάννης Λιγνάδης.

Παράλληλα, ο Γιάννης Λιγνάδης είπε ότι ο αδελφός του, Δημήτρης Λιγνάδης, κρατά μια αξιοπρεπή στάση, είναι σε καλή κατάσταση ενώ αναφέρθηκε στην περίπτωση να καταγράψουν την περιπέτεια που αντιμετωπίζει ο προφυλακισμένος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού.