Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά από μαραθώνια ανακριτική διαδικασία.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, θα οδηγηθεί σήμερα στο κατάστημα κράτησης της Τρίπολης, το οποίο διαθέτει ειδική πτέρυγα για περιπτώσεις κατηγορουμένων σχετικά με αδικήματα κατά της γεννετήσιας αξιοπρέπειας

Διαβάστε τι προηγήθηκε στην πολύωρη απολογία του

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι λίγο μετά τις 2:00 ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, , ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του και ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό- σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο, οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Επίσης ισχυρίστηκε ότι «σκοπός τους αρχικά ήταν η ηθική εξόντωσή μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη (όπως είχε συμβεί και με την καταγγελία της Μπεκατώρου κατά του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αφού η μεν καταγγελία αρχειοθετήθηκε λόγω παραγραφής ο δε καταγγελθείς καταστράφηκε εξαιτίας της καταγγελίας) και για το λόγο αυτό δεν εμφάνισαν από την αρχή ενώπιον των αστυνομικών ή εισαγγελικών αρχών τα δυο πρόσωπα που σήμερα φέρονται ως αλλά ο Β.Κ. επέλεξε να δώσει συνέντευξη στην Ελεονόρα Μελέτη τη 17η Φεβρουαρίου του 2021».

Με τον τρόπο αυτό έλαβε τέλος έλαβε η πρώτη πράξη… του δράματος, αν και ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, προανήγγειλε προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης, καθώς -όπως είπε- δεν υπάρχουν στοιχεία. Τόνισε, δε, πως αν ήταν άλλος ο κατηγορούμενος, θα αφηνόταν ελεύθερος.

Υπόθεση Λιγνάδη : Μαραθώνια κατάθεση μαρτύρων – Εν αναμονή της απόφασης

Η πολύωρη απολογία και το «άδειασμα» των μαρτύρων

Σημειώνεται πως η απόφαση των εισαγγελικών αρχών να οδηγηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης στη φυλακή, ήρθε μετά την πολύωρη κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης. Όπως επίσης και από την απολογία του σκηνοθέτη, όπου δέχτηκε -πέραν του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε- βροχή ερωτήσεων.

Στο υπόμνημά του, ο κ. Λιγνάδης υποστήριξε ότι, κατά τον χρόνο που φέρεται ότι προέβη στις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, δεν ήταν καν στους χώρους όπου αναφέρεται ότι έγιναν οι βιασμοί.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.