Ο προσωρινά κρατούμενος για πράξεις σεξουαλικής βίας σκηνοθέτης – ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης καλείται να δώσει εξηγήσεις για ακόμα μία πράξη βιασμού ανηλίκου αγοριού.

Ο καλλιτέχνης, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 26 Φεβρουαρίου για κατηγορίες που αφορούν δύο υποθέσεις βιασμού ανηλίκων αγοριών, βρίσκεται αντιμέτωπος με ακόμη μία έρευνα για σεξουαλική βία μετά από καταγγελία. Πρόκειται για την τέταρτη υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη με πρωταγωνιστή τον προσωρινά κρατούμενο, καθώς στα τέλη Μαρτίου ασκήθηκε σε βάρος του νέα ποινική δίωξη για βιασμό.

https://www.youtube.com/watch?v=AsrHfZjWmgU

Πού θα καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης;

Ο καταγγέλλων στην υπό έρευνα υπόθεση, που σήμερα είναι 24 ετών, κατέθεσε λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση του Λιγνάδη στην ανακρίτρια της υπόθεσης στην οποία είχε προσέλθει αυτοβούλως. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, πριν επτά χρόνια βιάστηκε από τον καλλιτέχνη δύο φορές.

Η κατάθεση του 24χρονου άντρα διαβιβάστηκε από τη δικαστική λειτουργό στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τώρα έδωσε εντολή να ληφθεί ανωμοτί κατάθεση από τον ηθοποιό. Οι εξηγήσεις του Δημήτρη Λιγνάδη θα ληφθούν από το Τμήμα Ασφάλειας Τριπόλεως, καθώς κρατείται στις φυλακές της πόλης και αμέσως μετά η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία της Αθήνας ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Τι ανέφερε ο τρίτος μηνυτής του;

Μία νέα υπόθεση βιασμού με δράστη τον Δημήτρη Λιγνάδη βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο προσωρινά κρατούμενος τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του κορυφαίου θεάτρου της χώρας βρίσκεται στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας μετά από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η μήνυση αφορά την κατηγορία του βιασμού με τον μηνυτή να ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον καλλιτέχνη το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηνυτής είναι ημεδαπός και δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ δεν ήταν ανήλικος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης. Η υπόθεση, που αποτελεί νέα δικογραφία χωριστή από τις δύο που χειρίζεται η 19η τακτική ανακρίτρια, ερευνάται από τους εισαγγελικούς λειτουργούς ώστε να εξεταστεί η βασιμότητα των ισχυρισμών του μηνυτή και ακολούθως να κριθεί η περαιτέρω ποινική αντιμετώπιση της.

«Αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις δύο προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία», είχε αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, με αφορμή την κατάθεση της μήνυσης σε βάρος του εντολέα του για βιασμό.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των 2 προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις 2 προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι  οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια. Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις», είχε προσθέσει στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Κούγιας.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.