Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μία μεγάλη στιγμή, που φέρνει συγκίνηση για την οικογένειά τους, την παράταξη της ΝΔ και όλη την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε η νέα κυβέρνηση δεν έχει περίοδο ανοχής και χάριτος, καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει.

«Είναι μία κυβέρνηση που έχει συναίσθηση του μεγέθους των προσδοκιών και της δουλειάς που πρέπει να κάνει. Δεν θα περάσει ένα ήρεμο καλοκαίρι αυτή η κυβέρνηση. Θα στρωθεί με το «καλημέρα σας» και θα αντιμετωπίσει τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Το αποτέλεσμα θα την κρίνει» είπε.

Και συνέχισε: «Δεν έχει περίοδο ανοχής αυτή η κυβέρνηση, αυτό συμβαίνει πάντα στις δεύτερες κυβερνήσεις. Είναι μία κυβέρνηση μεγάλων στόχων, οι οποίοι είναι πολύ υψηλοί, διότι ο κόσμος τώρα περιμένει αποτελέσματα».

Τα θέματα της επόμενης ημέρας για την κυβέρνηση, τα οποία και αποτελούν προτεραιότητές της, είναι η οικονομία και το νέο ΕΣΥ, ενώ παράλληλα «τρέχουν» τα ζητήματα της Παιδείας, της στέγασης, της ακρίβειας και τα ελληνοτουρκικά.

Μονόδρομος για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην αντιπολίτευση, με την ίδια να εύχεται τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ να βρουν τον δρόμο τους και να ασκήσουν μία σημαντική αντιπολίτευση.

Όσο για το θέμα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως δεν μπορεί να φανταστεί το κόμμα δίχως να έχει ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν βλέπω πώς μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει χωρίς τον Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάγκο, δεν έχει έναν άνθρωπο που να είναι ίδιου επιπέδου πολιτικά με τον Τσίπρα. Εάν είχε θα τον είχατε δει εδώ και πέντε ημέρες, μην σας πω ότι θα τον είχατε δει στις εκλογές του Μαΐου. Κατά τη γνώμη μου είναι μονόδρομος ο Αλέξης Τσίπρας».

Διαβάστε περισσότερα