Ο φινλανδικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Nokia ανακοίνωσε ότι θα περικόψει έως και 14.000 θέσεις εργασίας σε μια νέα προσπάθεια μείωσης του κόστους, αφού οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 1/5, λόγω των πωλήσεων εξοπλισμού 5G επόμενης γενιάς.

Η Nokia και η ανταγωνίστρια Ericsson έχουν αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της ζήτησης για εξοπλισμό 5G σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθώντας να αντισταθμίσουν μέρος της αδυναμίας με υψηλότερες πωλήσεις στην Ινδία, μια αγορά με χαμηλά περιθώρια.

Η Nokia στοχεύει σε εξοικονόμηση μεταξύ €800 εκατ. και €1,2 δισ έως το 2026, την προθεσμία εντός της οποίας επιδιώκει να παραδώσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο συγκρίσιμου λειτουργικού περιθωρίου τουλάχιστον 14%. Οι απολύσεις αναμένεται να φθάσουν την εταιρεία στους 72.000 έως 77.000 υπαλλήλους, από 86.000 που είναι σήμερα, ανέφερε η εταιρεία στη δήλωσή της.

Η Ericsson, η οποία έχει επίσης απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους εφέτος, δήλωσε ότι η αβεβαιότητα που επηρεάζει τις δραστηριότητές της θα συνεχιστεί και το 2024. «Ενώ οι καθαρές πωλήσεις μας στο τρίτο τρίμηνο επηρεάστηκαν από τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα, αναμένουμε να δούμε μια πιο φυσιολογική εποχική βελτίωση στις επιχειρήσεις του δικτύου μας το τέταρτο τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Pekka Lundmark.

Οι τριμηνιαίες συγκρίσιμες καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν στα €4,98 δισ. από €6,24 δισ. πέρυσι, χάνοντας μια εκτίμηση 5,67 δισ. ευρώ σύμφωνα με δημοσκόπηση της LSEG.

Διαβάστε ακόμη: