Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Άρειο Πάγο, όπου και συναντήθηκε με την Εισαγγελέα, Γεωργία Αδειλίνη, προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα ακόμη θεσμικό βήμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που οι διασώστες έψαχναν νεκρούς, αγνοούμενους, την ώρα που όλη η ελληνική κοινωνία θρηνούσε για αυτό που είχε συμβεί, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να πάρουν τις επίμαχες συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Εμείς κάναμε το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό. Καταθέσαμε για αυτή τη νέα αποκάλυψη πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή των Ελλήνων. Και, σήμερα, ήρθαμε και καταθέσαμε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να υπάρξει διερεύνηση της υπόθεσης. Τώρα έχει χρέος η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

«Ενώ είχαν κάνει όλα αυτά, εκείνο το βράδυ είχαν χαλκεύσει τους διαλόγους για να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανθρωπίνου λάθους. Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία το τρίπτυχο της κυβέρνησης. Πρέπει αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που του προσφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνάντησή του με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επικαλέστηκε τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Το Βήμα» και της εφημερίδας «Καθημερινή» σχετικά με το μονταρισμένο υλικό από μοιραία νύχτα της σύγκρουσης των τρένων.

Διαβάστε ακόμη: