Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, το δυστύχημα των Τεμπών και τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Ανδρουλάκης είπε «θα κάνω αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει την υπόθεση με βάσει τα δημοσιεύματα του Βήματος και της Καθημερινής. Δεν μπορεί την ώρα που θρηνούσε όλη η Ελλάδα, κάποιοι να πάνε να πάρουν τις συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να τις δώσουν στην δημοσιότητα. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πρόσωπο που πήρε και χάλκευσε τις συνομιλίες».

Και πρόσθεσε: «Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Αυτό είναι το μοτίβο της ΝΔ σε μια σειρά από σκάνδαλα. Γιατί είμαι σίγουρος ότι είναι μπλεγμένη η κυβέρνηση; Γιατί κάνει το ίδιο πράγμα της χειραγώγησης σε κάθε σκάνδαλο, όπως με μένα και τις υποκλοπές, όπως με τα e-mail της Ασημακοπούλου, που έκαναν το ΥΠΕΣ εκλογικό κέντρο της ΝΔ».

Για την πρόταση δυσπιστίας

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε: «Σκάει το θέμα αυτό που είναι πάρα πολύ σοβαρό για τις ποινικές ευθύνες που έχει ο κ. Καραμανλής. Γίνεται το θέμα της αποκάλυψης για τις συνομιλίες και μου κάνει επίθεση ο κ. Μητσοτάκης για συμφέροντα και ότι έκανα την πρόταση μομφής γιατί μου το είπαν συμφέροντα και την ίδια ημέρα οι συνεργάτες του είναι στο σπίτι του ίδιου επιχειρηματία;».

Αναφερόμενος στις παραιτήσεις των κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου από την Κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «ο Πρωθυπουργός είπε ότι η θέση μου στο θέμα της Παιδείας και η πρόταση δυσπιστίας είναι προϊόν διαπλοκής. Είναι αναξιόπιστος, είναι ένας πρωθυπουργός που δεν τιμά την καρέκλα του πρωθυπουργού. Ο λαός θέλει ήθος και συνέπεια, ενώ τώρα τον πιάσαμε για άλλη μια φορά με την γίδα στην πλάτη. Δεν τους παραίτησε ο κ. Μητσοτάκης, εμείς τους παραιτήσαμε και εγώ προσωπικά με τις αποκαλύψεις στην Βουλή, αλλιώς θα ήταν ακόμη υπουργοί».

«Αν με παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και σήμερα θα καταλάβαινε ότι δεν συναντήθηκα με τον κ. Μαρινάκη, αλλά με τον κ. ”Μαρινάκο”, τον γιό μου τον Μαρίνο, με το οποίο ήμουν εκείνο το βράδυ. Μάλλον δεν άκουσαν καλά το όνομα», ανάφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε ακόμη: