Καθώς η επόμενη γενιά επαγγελματιών αρχίζει να σκέφτεται πώς θα είναι ο μισθός τους μετά την αποφοίτηση, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να “υπο-κοστολογήσουν” τον εαυτό τους, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Οι επιπτώσεις της διαφοράς στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων γίνονται αισθητές ακόμη και πριν οι γυναίκες εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με το Handshake, μια πλατφόρμα σταδιοδρομίας για φοιτητές.

Η τελευταία έκθεσή τους για τη διαφάνεια μισθών Gen Z διαπίστωσε ότι, μετά από έρευνα 1.853 ατόμων που αναζητούν εργασία Gen Z, οι γυναίκες αναμένουν χαμηλότερο μέσο μισθό κατά 6.200 $ σε σύγκριση με τους άνδρες.

Η επικεφαλής νομικός διευθυντής της Handshake, Valerie Capers Workman, λέει ότι είναι σοκαρισμένη που αυτό εξακολουθεί να είναι ένα ζήτημα στο σημερινό εργατικό δυναμικό.

«Με εξέπληξε το γεγονός ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να ζητούν λιγότερα χρήματα και έχουν χαμηλότερες προσδοκίες για μισθούς», λέει ο Workman στο CNBC Make It.

«Νόμιζα ότι κατά κάποιο τρόπο, τα μαθήματα που οι γυναίκες που πετυχαίνουν και είναι επιτυχημένες προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν [ακούγονταν], αλλά υπάρχουν τέτοια κοινωνικά ζητήματα που παλεύουμε και δεν τα έχουμε κατακτήσει ακόμα. Το να δούμε λοιπόν ότι αυτό εξακολουθεί να είναι ένα ζήτημα σήμερα… Ήταν απογοητευτικό. Ειλικρινά, ήταν λυπηρό».

η διαφορά μειώθηκε σημαντικά από το 1960

Αν και ιστορικά οι γυναίκες αμείβονταν λιγότερο από τους άνδρες, η διαφορά μειώθηκε σημαντικά από το 1960.

Τότε, οι γυναίκες έπαιρναν 61 σεντς για κάθε δολάριο που έβγαζαν οι άνδρες — τώρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ, οι γυναίκες κάνουν κατά μέσο όρο 83 σεντ για κάθε δολάριο που κερδίζουν οι άνδρες, αλλά η πρόοδος προς τη συρρίκνωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων έχει σταματήσει τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι εργαζόμενες μητέρες βγάζουν επίσης σημαντικά λιγότερα

Οι εργαζόμενες μητέρες βγάζουν επίσης σημαντικά λιγότερα από αυτό, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Γυναικείου Νομικού Κέντρου.

Κατά μέσο όρο, οι μητέρες αμείβονται με 58 σεντς για κάθε δολάριο που κερδίζουν οι μπαμπάδες.

Επιπλέον, για κάθε δολάριο που καταβάλλεται σε λευκούς μπαμπάδες, οι μαύρες, οι ιθαγενείς Αμερικανίδες και οι Λατίνα μητέρες κερδίζουν 52 σεντς, 49 σεντς και 47 σεντς, αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα