Επιστρέφει από τον ερχόμενο χρόνο στην “ενεργό δράση” το φημισμένο τρένο Eastern & Oriental Express. Οι υπηρεσίες για τη σιδηροδρομική γραμμή ξεκινούν ξανά τον Φεβρουάριο του 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας πολυτελών ταξιδιών Belmond.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, που θεωρείται από καιρό μια από τις πιο πολυτελείς σιδηροδρομικές διαδρομές στην Ασία, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1993, συνδέοντας την Μπανγκόκ με τη Σιγκαπούρη. Ωστόσο, σταμάτησε να λειτουργεί το 2020 στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού. Το Eastern & Oriental επιστρέφει με 15 βαγόνια, μεταξύ των οποίων δύο βαγόνια εστιατορίου, ένα με πιάνο μπαρ και ένα υπαίθριο.

Τα οκτώ βαγόνια θα είναι με καμπίνες οι οποίες θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες – Pullman, State και Presidental – οι οποίες θα διαθέτουν κλιματισμό και ιδιωτικά μπάνια.

Οι κρατήσεις για το 2024 έχουν ήδη ανοίξει και οι τιμές για την διαδρομή ξεκινούν από 3.410 $ ανά άτομο για ένα τριήμερο ταξίδι, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα γεύματα, τα ποτά και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες.

Δύο ταξίδια

Το τρένο πρόκειται να πραγματοποιήσει δύο εποχιακά ταξίδια, και τα δύο αναχωρούν από τη Σιγκαπούρη και ταξιδεύουν στη Μαλαισία. Το «Essence of Malaysia» θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Θα περάσει από την Κουάλα Λουμπούρ, με θέα στους Δίδυμους Πύργους Petronas – κάποτε τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο – πριν αναχωρήσει για τα δημοφιλή νησιά Langkawi και Penang κατά μήκος της δυτικής Μαλαισίας.

Οι επισκέπτες μπορούν κολυμπήσουν στο θαλάσσιο πάρκο Palau Payar, να παρακολουθήσουν ένα μάθημα μαγειρικής Peranakan και να γνωρίσουν τα «μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τη ζωντανή τέχνη του δρόμου και μια συναρπαστική σκηνή φαγητού» στην πόλη του George Town.

Από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, οι επιβάτες μπορούν να επιβιβαστούν στη διαδρομή «Wild Malaysia» η οποία σταματά κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της Μαλαισίας για να εξερευνήσει τα τροπικά δάση του Εθνικού Πάρκου Taman Negara, πριν αποτολμήσει στο Penang.

Διαβάστε περισσότερα