Ο Νίκος Δένδιας έκανε ιδιαίτερη μνεία στις πρόσφατες τουρκικές προκλητικές ενέργειες και την προσήλωση της Ελλάδας στο Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα σε εκείνο της Θάλασσας, από το Ζάγκρεμπ, όπου βρίσκεται, ως προσκεκλημένος του Κροάτη ομολόγου του, στην ετήσια συνάντηση των Κροατών πρέσβεων.

«H ελληνική κυβέρνηση έχει σταθερή θέση. Δεν παρασύρεται σε κλιμάκωση, δεν επιδιώκει ρητορική όξυνση, δεν πιστεύει σε αυτή την αντιμετώπιση των πραγμάτων. Η Ελλάδα έχει μία σαφή αντίληψη, βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αξίες, την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Δεν πρόκειται να διολισθήσουμε, προκαλούμενοι σε μία ρητορική όξυνση. Δε μας αφορούν αυτά τα πράγματα. Αυτά ανήκουν σε άλλους αιώνες και εποχές, σε αντιλήψεις αυτοκρατοριών που δε μας αγγίζουν», απάντησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, στους ισχυρισμούς Τούρκων αξιωματούχων.

Η δημοσίευση του Νίκου Δένδια:

Νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις από τον Χουλουσί Ακάρ με απειλές για νέο 1922 και κατηγορίες προς την Αθήνα για… επεκτατισμό

Νέο παραλήρημα του Χουλουσί Ακάρ κατά της Ελλάδας. Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας  μετά τις χθεσινές (25/08) απειλές κατά της χώρας μας και κατά της Κύπρου την οποία προειδοποίησε πως «η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα», επανήλθε σήμερα.

«Κουβεντιάζουμε με τον Υπουργό Ακάρ στο τραπέζι στο Αρχηγείο του Δυτικού Μετώπου στο Ακσεχίρ, όπου ο Ατατούρκ μαζεύτηκε κρυφά με τους συντρόφους του και έδωσε εντολή για επίθεση το βράδυ της 25ης Αυγούστου.  Τι περίεργη σύμπτωση», ξεκινά το δημοσίευμα στη Hurriyet, επαναλαμβάνοντας πως «σήμερα που δόθηκε πριν από εκατό χρόνια η διαταγή επίθεσης κατά των ελληνικών δυνάμεων εισβολής, το θέμα ήταν πάλι η ελληνική παρενόχληση.

Ελληνικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούσαν καθήκοντα ΝΑΤΟ ”κλειδώνοντάς τα” στο ραντάρ τους. Αυτή ήταν και η πρώτη ερώτηση, καθώς αυτό σημαίνει ”σοβαρή παρενόχληση” στη στρατιωτική γλώσσα», την ώρα που η Αθήνα έχει ήδη απαντήσει επί του ζητήματος κάνοντας λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς».

Απειλές Ακάρ με υπενθύμιση της Μικρασιατικής Καταστροφής

«Αυτό το αρχηγείο δεν τα λέει όλα; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη, λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι, είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», ανέφερε ο κ. Ακάρ, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «ελληνικών παρενοχλήσεων» κατά τη διάρκεια ΝΑΤΟϊκών ασκήσεων, κάτι που η Αθήνα έχει διαψεύσει επανειλημμένα.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξηγεί γιατί διάλεξε τον Αλέξη Κούγια για δικηγόρο της

Αποκαλύψεις για τη χλιδάτη ζωή της κόρης του Βλαντίμιρ Πούτιν

Άσλεϊ Γκράχαμ: Γυμνή στο Ίνσταγκραμ