Περαιτέρω ενίσχυση του μερίσματος και νέο ρεκόρ κερδοφορίας για το 2022 αναμένει η Edison σε report που δημοσιοποίησε σήμερα για τη Mytilineos.

Στην έκθεση διατηρείται το ισχυρό «buy», με το upside να βρίσκεται κοντά στο 60%, ενώ σχολιάζεται η καλύτερη του αναμενομένου απόδοση της εταιρείας το 2021 με τη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos να τοποθετείται στα 24 ευρώ.

Edison εστιάζει στην ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, που παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις κατάφερε να επιτύχει ρεκόρ-κερδοφορίας το 2021.

Η Mytilineos πέτυχε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία της, ενώ βρίσκεται κοντά στο να επιτύχει ή ακόμα και να ξεπεράσει το διπλασιασμό της κερδοφορίας της (σε σχέση με το 2020).

Επιπλέον, τα τριμηνιαία μεγέθη της εταιρείας αναδεικνύουν το ισχυρό momentum και για το 2022, καθώς μετά τα θετικά πρώτα τρία τρίμηνα, ακολούθησε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό δ’ τρίμηνο.

Παρά το μέγεθος των επενδύσεων η εταιρεία καταφέρνει να επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα ρευστότητας (1,5 δισ. σήμερα) και διατηρεί το δανεισμό της και άρα τη μόχλευσή της σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την αγορά (μόλις στο 2,2x), λόγω των σταθερά ισχυρών λειτουργικών ταμειακών της ροών.