Η FIFPro εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία στάθηκε στο πλευρό των αρχηγών που θα φορούσαν περιβραχιόνιο με το μήνυμα “One Love” στο εφετινό Μουντιάλ, στο πλαίσιο της υποστήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ενέργεια που απαγορεύθηκε από τη FIFA.

«Διαφωνούμε κατ’ αρχήν με την πρόταση, οι αρχηγοί να αντιμετωπίσουν κυρώσεις που επηρεάζουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω μίας συλλογικής ενέργειας από τις ομάδες, τις ομοσπονδίες και τις ηγεσίες τους.

Φορώντας τα περιβραχιόνια, οι αρχηγοί θα αποτελούσαν το όχημα της συλλογικής ενέργειας. Η μεταφορά της απειλής κύρωσης σε αυτούς, είναι λανθασμένη», αναφέρθηκε αρχικά.

«Οι παίκτες πρέπει να έχουν ελευθερία υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και θα υποστηρίξουμε οιονδήποτε αρχηγό που θα χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες του, για να το πράξει· επιμένουμε ότι η σημαία με το ουράνιο τόξο δε συνιστά πολιτική δήλωση, αλλά υποστήριξη της ισότητας και κατά συνέπεια, των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», επισημάνθηκε.

Διαβάστε ακόμη: