search

ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022: Εκτός από το αλκοόλ, τι άλλο έχει απαγορευτεί στο Κατάρ

Οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξουν όσοι βρεθούν στο Κατάρ, εξέδωσε η πρεσβεία της Γερμανίας στο Κατάρ, φοβούμενη τα αυστηρά πρωτόκολλα της χώρας.

Μουντιάλ 2022: Εκτός από το αλκοόλ, τι άλλο έχει απαγορευτεί

Ανακοίνωση που απαγορεύει το αλκοόλ σε όσους βρεθούν τόσο εντός όσο και περιμετρικά των γηπέδων του Μουντιάλ 2022, εξέδωσε η κυβέρνηση του Κατάρ, λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια όλων όσων θα πάνε στη χώρα το επόμενο διάστημα.

Αυτό αναγκάζει τους οπαδούς να κληθούν να διαχειριστούν πρωτόγνωρες καταστάσεις αλλά και τις αρμόδιες πρεσβείες να λάβουν τα μέτρα τους.

Αυτή που προχώρησε πρώτη σε επίσημες οδηγίες προς τους φιλάθλους είναι η Γερμανία, η οποία μέσω της πρεσβείας της ανακοίνωσε τι χρειάζεται να προσέξουν όσοι βρεθούν στο Κατάρ, καθώς δεν απαγορεύεται μόνο το αλκοόλ αλλά και πολλά ακόμη πράγματα που μεγάλη μερίδα των οπαδών δεν γνωρίζει.

Συγκεκριμένα, η πρεσβεία της Γερμανίας στο Κατάρ ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων «…απαγορεύεται η εισαγωγή αλκοόλ, πορνογραφικού υλικού αλλά και θρησκευτικών βιβλίων. Επίσης απαγορεύεται το χοιρινό κρέας ενώ η διακίνηση ναρκωτικών από κάποιον μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε θανατική ποινή…».

Διαβάστε ακόμη: