Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε αμετάβλητος μέχρι τα μέσα το απόγευμα μετά τη διαπραγμάτευση ελαφρώς χαμηλότερα μέχρι το πρωί.

Τις μεγαλύτερες απώλειες διαπίστωσαν οι κλάδοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με πτώση 1,1%, ακολουθούμενες από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οι οποίες σημείωσαν πτώση 0,5%. Τα ταξίδια οδήγησαν τα κέρδη με άνοδο 0,6%, καθώς οι βιομηχανικοί κλάδοι σημείωσαν άνοδο 0,54%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7746.18 μονάδες αρνητικός οριακά κατά 0,07%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,48%, στις 15973.75. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0,12%, στις 7414.95. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 27197.06 σχεδόν αμετάβλητός, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9206.6 μονάδες θετικός κατά 0,17%.

Οι έμποροι χωνεύουν επίσης περισσότερα κέρδη, με την Commerzbank, τη Siemens και JD Sports προσαρμόζοντας τις προοπτικές τους για το επόμενο έτος.

Εν τω μεταξύ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν συγκρατημένα υψηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές περίμεναν νέα για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών του Κογκρέσου και του προέδρου Τζο Μπάιντεν για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μεικτές συναλλαγές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο του χρέους.

Οι τέσσερις ηγέτες ακύρωσαν μια προγραμματισμένη συνάντηση στο Σίδνεϊ την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο Μπάιντεν διέκοψε το ταξίδι του στην Ασία για να επιστρέψει στις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους.

Διαβάστε περισσότερα