Διπλαστιάστηκαν τα καθαρά κέρδη της γερμανικής Commerzbank στο πρώτο τρίμηνο, ένα αποτέλεσμα καλύτερο του αναμενόμενου, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

Η τράπεζα δήλωσε ότι βλέπει “ανοδική δυναμική” στα καθαρά έσοδα από τόκους φέτος και αύξησε την πρόβλεψή της στα 7 δισ. ευρώ (7,7 δισ. δολάρια) από 6,5 δισ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση/ Οι μετοχές της τράπεζας ενισχύονται 2,5% υψηλότερα.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 580 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, έναντι κερδών 298 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 481 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την πρόβλεψη συναίνεσης που δημοσίευσε η Commerzbank, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Commerzbank, μία από τις πιο γνωστές τράπεζες της Γερμανίας, βρίσκεται στη μέση μιας μεγάλης αναμόρφωσης, περικόπτοντας χιλιάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες υποκαταστήματα για να εξοικονομήσει κόστος και να αυξήσει τα κέρδη της.

Πολλές τράπεζες ανακοίνωσαν αύξηση των εσόδων και των κερδών τους για το πρώτο τρίμηνο λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

Πέρυσι, η Commerzbank κατέγραψε για δεύτερη συνεχή χρονιά κέρδη και η τράπεζα επανήλθε στον δείκτη DAX των blue-chip εταιρειών. Εξακολουθεί να ανήκει εν μέρει στην κυβέρνηση μετά τη διάσωσή της κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, και οι αναλυτές έχουν πει ότι είναι ευάλωτη στην άνοδο του πληθωρισμού, στην επιβράδυνση της οικονομίας και σε πιθανά ξένα δάνεια.

Διαβάστε περισσότερα