Credit positive για την Ελλάδα χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s τη συνέχεια στη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική που υποδηλώνει η νέα ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναμένεται να προκύψει από τις επόμενες εκλογές, μετά τον θρίαμβο Μητσοτάκη στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής (21/5).

Τα θετικά σχόλια των αναλυτών ανοίγουν τον δρόμο για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

«Η Νέα Δημοκρατία έφτασε σχεδόν στο 41% στις εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα, απέχοντας λίγες μόνο έδρες μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία. Ωστόσο, δεδομένου ότι όλα τα μεγάλα κόμματα έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού, πιθανότατα θα διεξαχθεί ένας δεύτερος εκλογικός γύρος στα τέλη Ιουνίου, στη βάση του εκλογικού νόμου που επαναφέρει το «μπόνους» της πλειοψηφίας, με αφετηρία τις 20 έδρες για το πρώτο κόμμα, εάν έχει ποσοστό 25%, αυξάνοντας κατά μία έδρα για κάθε επιπλέον 0,5 ποσοστιαία μονάδα, στις 50 έδρες κατ’ ανώτατο όριο», σχολιάζουν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου.

«Με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αυτό αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα για μια ακόμη κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας, που θα υποδηλώνει τη συνέχεια στις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές, που είναι credit positive (πιστωτική θετική)», τονίζει η Moody’s.

Διαβάστε περισσότερα