Έκρηξη στο ηφαίστειο της Αίτνας στη Σικελία της Ιταλίας έχει οδηγήσει σε διακοπή των πτήσεων από το αεροδρόμιο κοντά στην Κατάνια.

Η ηφαιστειακή τέφρα που εκτόξευσε το ηφαίστειο έφτασε έως τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του αεροδρομίου.

Το ηφαίστειο ύψους 3.330 μέτρων εκρήγνυται σχετικά συχνά εκτοξεύοντας λάβα και τέφρα σε μεγάλα υψόμετρα πάνω από το νησί της Μεσογείου.

Οι πτήσεις από και προς την Κατάνια, θα ανασταλούν μέχρι να διασφαλιστούν οι κανονικές συνθήκες ασφαλείας, ανέφερε το αεροδρόμιο στο Twitter.

Τα αυτοκίνητα στην Κατάνια καλύφθηκαν με ένα στρώμα σκούρας, κοκκώδους σκόνης, όπως έδειχναν εικόνες στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η Αίτνα, που φτάνει τα 3.324 μέτρα σε ύψος, είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Έχει ενεργοποιηθεί και εκραγεί πολλές φορές τα τελευταία 500.000 χρόνια.

Πέρσι, περίπου 10 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Κατάνης το οποίο εξυπηρετεί το ανατολικό τμήμα της Σικελίας, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ιταλία.

Διαβάστε περισσότερα