Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100.3», ζήτησε ισχυρή κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ.Μητσοτάκης προανήγγειλε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τουλάχιστον μία μονάδα μέσα στην επόμενη τετραετία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει πεδίο συνεννόησης με τον ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μου αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι η προεκλογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προετοιμασία για ήττα, ενώ χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το πρόγραμμά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο επόμενος ένοικος του Μαξίμου θα πρέπει «να έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί και να διαχειριστεί εντάσεις. Να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση και να μην είναι όμηρος διαφόρων παζαριών. Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να την προσφέρει μόνο η ΝΔ.».

Παρατήρησε δε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πιο κοντά» και έτσι «τσακώνονται για παρελθόν και τον Ανδρέα Παπανδρέου, μη έχοντας να πουν κάτι για το μέλλον».

Μάλιστα, επισήμανε πως «ο επόμενος ένοικος του Μαξίμου θα πρέπει «να έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί και να διαχειριστεί εντάσεις. Να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση και να μην είναι όμηρος διαφόρων παζαριών. Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να την προσφέρει μόνο η ΝΔ.».

«Η ΝΔ θα είναι ισχυρή στην κάλπη. Τα σενάρια δείχνουν το πρόβλημα από την απλή αναλογική. Κάποιοι λένε, μην ακούτε, μετεκλογικά θα τα βρούμε, αν έβγαιναν τα κουκιά, σίγουρα θα έκαναν κυβέρνηση ηττημένων», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην έκθεση του ΟΟΣΑ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για φτώχεια και ανισότητες. Τα στοιχεία δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική μας, Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι στη φτώχεια μειώθηκαν, όπως και όλοι οι δείκτες που δείχνουν ανισότητα, βελτιώθηκαν. Σε απάντηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, που στηρίζεται σε λάθος στοιχεία και στείλαμε απάντηση. Η πολιτική μας στόχευε και στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων. Στόχος μου η περαιτέρω μείωση των ανισοτήτων να φτάσουμε σε κεντροευρωπαϊκά όρια».

Απαντώντας στην κριτική για τα επιδόματα, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Μας ασκείται κριτική ότι κάναμε επιδοματική πολιτική. Η πανδημία ήταν φαινόμενο που κινδύνευε να τινάξει στον αέρα τη δομή της οικονομίας και της κοινωνίας. Στηρίξαμε επιχειρήσεις και μισθωτούς, βάσει του δηλωμένου εισοδήματος. Η πολιτική μας αυτή δικαιώθηκε απόλυτα. Όπου πηγαίνω βλέπω την αγορά να πηγαίνει καλά. Στην Πάργα είδα πολύ τουρισμό ήδη, καταστήματα που έμειναν ανοιχτά χάρη στη στήριξη. Είχαμε πλαίσιο στήριξης και για τους πιο αδύναμους, όπως το market pass. Μας λέγανε ότι ξοδεύουμε περισσότερα από όσα έχουμε. Τους διέψευσαν τα αποτελέσματα. Οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το ’22 και θα πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουν γίνει πολλά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Πολλές συναλλαγές, αλλά και συναλλαγές των πολιτών γίνονται ψηφιακά- και αυτό ήταν κέρδος από την πανδημία. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα, πρέπει να στηρίξουμε κι άλλο τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ξέρουμε λίγο πολύ πού μπορεί να υπάρχει φοροδιαφυγή, σε συγκεκριμένα επαγγέλματα. Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Μπορούμε να δώσουμε κίνητρα- ήδη σε κάποιες υπηρεσίες οι αποδείξεις βαραίνουν περισσότερο για να έχει μεγαλύτερο κίνητρο ο πολίτης να ζητήσει απόδειξη».

«Αν επιμείνει ο πληθωρισμός; Ο πληθωρισμός θα πέσει, εκτιμώ ότι θα πέσει γύρω στο 3% και όσο είναι έντονο πρόβλημα η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει όσους το έχουν ανάγκη. Εργαλεία όπως το market pass δούλεψε και γι’ αυτό το αντέγραψαν» ανάφερε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην έκθεση PEGA για τα κακόβουλα λογισμικά και τις παρακολουθήσεις, λέγοντας ότι «Υπάρχουν παρατηρήσεις και για την Ισπανία. Πήραμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση αυτών των λογισμικών, πρέπει να αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά».

Διαβάστε περισσότερα