Η Nike θα προχωρούσε με την κυκλοφορία του sneaker Mars Yard 3.0 που έγινε σε συνεργασία με τον Tom Sachs, τον Νεοϋορκέζο καλλιτέχνη μετατράπηκε σε persona non grata για την εταιρεία τον Μάρτιο μετά από ανησυχητικές καταγγελίες σχετικά με τη συμπεριφορά του στο εργασιακό του περιβάλλον.

Σε μια ερώτηση σχετικά με την υποτιθέμενη κυκλοφορία του Mars Yard 3.0, η Nike απέκλεισε την ιδέα της κυκλοφορίας του sneaker και είπε ότι δεν συνεργάζεται πλέον με τον Tom Sachs “αυτή τη στιγμή”. “Δεν συνεργαζόμαστε με το στούντιο του Tom αυτή τη στιγμή και δεν έχουμε προγραμματίσει ημερομηνία κυκλοφορίας”, δήλωσε η μάρκα στο Complex.

Ο ιστότοπος Sole Retriever έγραψε αυτή την εβδομάδα ότι το Mars Yard 3.0 θα έκανε το ντεμπούτο του στην συλλογή Holiday 2023, ενώ πρόσθεσε μια προειδοποίηση ότι το sneaker “μπορεί να ακυρωθεί και να απορριφθεί εντελώς”. Το σχόλιο της Nike υπονοεί το τελευταίο.

Tom Sachs

Nα σημειώσουμε ότι ο Tom Sachs ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Nike το 2012 με το Nike Mars Yard και πιο πρόσφατα κυκλοφόρησε το General Purpose Shoe με τον γίγαντα αθλητικών ειδών. Η σχέση του Sachs με τη Nike λέγεται ότι είναι μια επέκταση της φιλίας του καλλιτέχνη με τον πρώην CEO, Mark Parker, ο οποίος ήταν συλλέκτης των έργων τέχνης του Sachs.