Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου και στη Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται σε πυρετό διεργασιών και προετοιμασιών, στοχεύοντας σε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό.

Η επίτευξη του παραπάνω στόχου περνάει μέσα από την εκλογή όσο το δυνατό περισσότερων βουλευτών, όπου αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις συνεργατών του Ανδρουλάκη που θέλουν τον εκλογικό πήχη στο 12+% (4 μονάδες ψηλότερα από το ποσοστό στις εκλογές του 2019), μπορεί να δώσει στο ΠΑΣΟΚ από 36 έως και 40 έδρες.

Καταρχήν, το κόμμα θα βγάλει βουλευτή σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες που είχε εκλέξει στις προηγούμενες εκλογές (Α΄ Αθηνών, Νότιος, Βόρειος και Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ηλεία, Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Ροδόπη, Ξάνθη, Ηράκλειο, Δράμα, Αρκαδία, Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Αχαΐα, Αργολίδα, Κιλκίς).

Πολύ δύσκολα θα κερδίσει εκ νέου την έδρα της Άρτας, καθώς από τριεδρική έγινε διεδρική λόγω νέας απογραφής και τα δύο πρώτα κόμματα καταγράφουν υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τους εκλογολόγους της Χαριλάου Τρικούπη, οι επιπλέον έδρες που διεκδικεί με αξιώσεις το ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες της Αττικής είναι από μία σε Βόρειο και Νότιο Τομέα, στην Β΄ Πειραιά και στην Ανατολική Αττική, που δεν είχε καταφέρει να κερδίσει το 2019.

Όσον αφορά τους νομούς της περιφέρειας, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγάλει δεύτερη έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ μεγάλες πιθανότητες να εκπροσωπηθούν στη Βουλή που θα προκύψει από την απλή αναλογική είναι η Εύβοια, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα, η Λέσβος, οι Σέρρες, τα Δωδεκάνησα, η Καρδίτσα, η Κορινθία και η Λακωνία.

Από διεδρικές, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την εκλογή βουλευτή στο Ρέθυμνο, στο Λασίθι και στη Χίο, ενώ αν τα εκλογικά ποσοστά κινηθούν περί το 12% έχει ισχυρές πιθανότητες να κερδίσει δεύτερη έδρα στο Επικρατείας.

Διαβάστε περισσότερα