Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στη Νέα Ιωνία, επιστρέφοντας έτσι στην προεκλογική εκστρατεία, μία μόλις ημέρα αφότου βγήκε αρνητικός στον κορωνοϊό.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με κομματικά στελέχη αλλά και φίλους της ΝΔ σε καφέ της Νέας Ιωνίας.

Όπως είπε: «Έρχομαι στη Νέα Ιωνία 100 χρόνια μετά την ίδρυση της πόλης. Μια πόλη που έχει βαθιά ιστορία και ρίζες στον προσφυγικό ελληνισμό, τον οποίο τιμούμε, τον οποίο αναγνωρίζουμε».

Ακούγοντας το σύνθημα «Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός», ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ο πρωθυπουργός, «Έχουμε υπηρεσιακό πρωθυπουργό κι αν θέλετε να είμαι ο πρωθυπουργός να πάτε όλοι και όλες να ψηφίσετε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου», ανέφερε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πειραματισμούς» με την απλή αναλογική.

Μάλιστα, έδωσε έμφαση στο ζήτημα της σταθερότητας, σημειώνοντας ότι αν οι εκλογές της 21ης Ιουνίου είχαν γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, σήμερα η χώρα θα είχε σταθερή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Αυτό λοιπόν που κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε στις κάλπες της 21ης Μαΐου, επειδή πειραματίστηκαν με την απλή αναλογική, σας ζητώ να το κάνουμε πράξη σε 20 ημέρες από τώρα. με μία ισχυρή ΝΔ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Γιατί σήμερα η χώρα χρειάζεται πάνω απ’ όλα μία σταθερή κυβέρνηση η οποία να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα μας στο μέλλον και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην Τουρκία, που έχει σήμερα μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, λέγοντας ότι κάτι ανάλογο χρειαζόμαστε και στην Ελλάδα.

«Σταθερή κυβέρνηση χρειαζόμαστε και στη χώρα μας για να υποστηρίξουμε την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να αναβαθμίζουμε τον γεωπολιτικό μας ρόλο, να εξακολουθούμε με αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη να προστατεύουμε τα σύνορά μας και στην ξηρά και στη θάλασσα. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο, αν θα συνεχίσουμε στην πορεία ανόρθωσης και εκσυγχρονισμού της χώρας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα