«Ενότητα, αγώνας και ισχυρή δύναμη αποτροπής. Αυτό είναι το μήνυμα που εξάγεται από τον σημερινό εορτασμό», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από την Αρεόπολη όπου βρίσκεται σήμερα (17/03), συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της κήρυξης πολέμου των Μανιατών κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος», με το οποίο οι Μανιάτες κήρυξαν τον πόλεμο κατά των Οθωμανών, θα χαρακτηρίζει πάντα τους Έλληνες, όποια πρόκληση και αν αντιμετωπίσουν, όπως τονίσθηκε σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι Έλληνες δεν θα προκαλέσουν τη μάχη, αλλά θα μπουν σε αυτή, μόνο για να νικήσουν, υπερασπιζόμενοι τη χώρα και τον τόπο τους, με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και εθνική ενότητα», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής Υπουργός παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και τις εορταστικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν. Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των αγωνιστών, στο Ηρώο της πλατείας Αθανάτων Αρεόπολης.

Διαβάστε ακόμη: