Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διακυμάνθηκε αμφίροπα απο τη γραμμή μη μεταβολής κατά την έναρξη των συναλλαγών και υποχώρησε 0,1% μέχρι το μεσημέρι.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια και οι κλάδοι διαπραγματεύτηκαν θετικά και αρνητικά, με μικρά κέρδη που οδηγήθηκαν από άνοδο 1,1% στις μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 1,9%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7588.25 μονάδες αρνητικός κατά 0,15%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται σχεδόν αμετάβλητος στις 15963.5 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 0,17%, στις 7188.32. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 26795.73 μονάδες μειωμένος κατά 0,23%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9265.4 μονάδες αρνητικός κατά 0,26%.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε τη Δευτέρα ότι υπάρχουν «σημάδια μετριοπάθειας» στον πυρήνα του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, αλλά τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να οριστεί μια κορύφωση.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο για τον Μάιο στο 6,1%, αλλά το ποσοστό αυτό παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο του 2%.

Οι καταναλωτές της ευρωζώνης αισθάνονται πιο θετικοί για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΤ

Οι άνθρωποι που ζουν στην ευρωζώνη αισθάνονται σε αισιόδοξο για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό των καταναλωτών έχουν μειωθεί σημαντικά, με τις μέσες προσδοκίες για τον πληθωρισμό το επόμενο 12μηνο να μειώνονται στο 4,1% τον Απρίλιο, από 5% τον Μάρτιο.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ανέμενε επίσης χαμηλότερη αύξηση των τιμών των κατοικιών τους το επόμενο έτος, μαζί με μειώσεις στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων.

Διαβάστε περισσότερα