Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν μικτές την Τρίτη καθώς υποχωρεί η δυναμική που τροφοδότησε έναν αστρικό μήνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε στις αρχές των συναλλαγών πριν σταθεροποιηθεί ελαφρώς υψηλότερα νωρίς το απόγευμα. Οι μετοχές κατασκευών σημείωσαν άνοδο 0,7% ενώ οι μετοχές εξόρυξης υποχώρησαν 0,8%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7474.15 μονάδες αρνητικός κατά 0,52%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,43%, στις 16474.86 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0,41%, στις 7362.75 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 29962.3 μονάδες αυξημένος κατά 0,17%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 10227.1 μονάδες θετικός κατά 0,49%.

Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών ήταν από τις μεγαλύτερες κινήσεις, με την Ericsson να σημείωσε άνοδο 3,6% μετά τη σύναψη συμφωνίας με την AT&T για την κατασκευή ενός μεγάλου δικτύου τηλεπικοινωνιών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ORAN, ενώ η Nokia σημείωσε πτώση 8,8%.

Οι συναλλαγές σε εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανεστάλησαν για λίγο κατά τη διάρκεια των πρωινών συναλλαγών, κάτι που αποδόθηκε από τον χειριστή LSEG σε ένα «συμβάν» χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Ήταν η δεύτερη προσωρινή αναστολή τους τελευταίους μήνες.

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν υψηλό ρεκόρ τη Δευτέρα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τις τιμές spot να αγγίζουν τα 2.100 δολάρια, με τους αναλυτές να αναφέρουν τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, το πιθανόν ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ και πιθανές μειώσεις των επιτοκίων ως περαιτέρω καταλύτες για τον χρυσό που οδεύει προς το επόμενο έτος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν σε γενικές γραμμές καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν μια σειρά από οικονομικά στοιχεία από όλη την περιοχή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση το βράδυ της Δευτέρας, αφού οι κύριοι μέσοι όροι έκαναν ένα διάλειμμα από το τελευταίο τους ανοδικό σερί.

Διαβάστε ακόμη: