Από την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, η Microsoft θα πουλά αυτά τα πακέτα χωρίς Teams σε μειωμένη τιμή συνολικής μείωσης 24 ευρώ (26 $) ετησίως στον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος) και στην Ελβετία.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας Microsoft την Πέμπτη δήλωσε ότι θα αποδεσμεύσει την υπηρεσία συνομιλίας και τηλεδιάσκεψης Teams από το πακέτο Microsoft 365, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Από την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, η Microsoft θα πουλά τα πακέτα χωρίς Teams σε μειωμένη τιμή συνολικής μείωσης 24 ευρώ (26 $) ετησίως στον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος) και στην Ελβετία. Οι υπάρχοντες πελάτες που έχουν ήδη μια σουίτα με το Teams μπορούν να επιλέξουν να παραμείνουν στο τρέχον πακέτο τους ή να μετεγκατασταθούν σε ένα προϊόν χωρίς την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης.

Το πακέτο Microsoft 365 που βασίζεται σε συνδρομή, παλαιότερα γνωστό ως Office 365, στο οποίο το Teams είχε αναγορευτεί ως το κορυφαίο στολίδι των προσφορών εφαρμογών του που είναι προσαρμοσμένες στο χώρο εργασίας, που περιλαμβάνουν το Word και το Excel.

Το λογισμικό Teams έκανε το ντεμπούτο του το 2017 και κέρδισε έδαφος με τους χρήστες καθώς διευκόλυνε την επικοινωνία κειμένου και βίντεο στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Η Microsoft τον Μάρτιο δήλωσε ότι σκόπευε να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του Teams που θα είναι δύο φορές πιο γρήγορη από την προκάτοχό της.

Η αντιμονοπωλιακή έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν ξεκινήσει τον Ιούλιο μια αντιμονοπωλιακή έρευνα σχετικά με τη ομαδοποίηση των Teams από τη Microsoft με άλλα προϊόντα του Office, επικαλούμενη ανησυχίες κατά του ανταγωνισμού.

Η έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σηματοδότησε την πρώτη αντιμονοπωλιακή έρευνα της ΕΕ για τη Microsoft εδώ και πάνω από μια δεκαετία, με τον ανταγωνιστή της Teams που ανήκει στην Salesforce, Slack να υποβάλλει καταγγελία στις ευρωπαϊκές αρχές για λόγους ανταγωνιστικότητας το 2020.

Αξιωματούχοι της ΕΕ εξέφρασαν την ανησυχία ότι ο τεχνολογικός τιτάνας του Redmond «μπορεί να παραχωρήσει στην Teams πλεονέκτημα διανομής, μη δίνοντας στους πελάτες την επιλογή να συμπεριλάβουν ή όχι την πρόσβαση σε αυτό το προϊόν όταν εγγράφονται στα πακέτα παραγωγικότητας τους και μπορεί να έχει περιορίσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των σουιτών παραγωγικότητας και ανταγωνιστικές προσφορές».

Η Microsoft δεσμεύτηκε την Πέμπτη να ενισχύσει επίσης τους πόρους σχετικά με τη διαλειτουργικότητα με το Microsoft 365 και το Office 365. Θα δημιουργήσει επίσης μηχανισμούς για τη φιλοξενία εφαρμογών web του Office σε ανταγωνιστικές εφαρμογές και υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη: