Ο S&P 500 αυξήθηκε μέτρια την Πέμπτη, αφότου η Βουλή των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για το ανώτατο όριο του χρέους σε ένα κρίσιμο βήμα για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας των ΗΠΑ, με το μέτρο να το μεταφέρει τώρα στη Γερουσία.

Ο ευρύτερος δείκτης της αγοράς σημείωσε άνοδο 0,4%, ενώ ο Nasdaq Composite αυξήθηκε κατά 0,5%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones διαπραγματεύθηκε σχεδόν αμετάβλητος, με πτώση σχεδόν 4% της Salesforce μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων και περιορισμένα κέρδη.

Ο νόμος περί δημοσιονομικής ευθύνης ψηφίστηκε με ψήφους 314-117 με δικομματική υποστήριξη

Ο νόμος περί δημοσιονομικής ευθύνης ψηφίστηκε με ψήφους 314-117 με δικομματική υποστήριξη. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, D-N.Y., δήλωσε ότι ελπίζει ότι «μπορούμε να μεταφέρουμε το νομοσχέδιο γρήγορα εδώ στη Γερουσία και να το φέρουμε στο γραφείο του προέδρου το συντομότερο δυνατό».

Η ανησυχία για μια πιθανή χρεοκοπία των ΗΠΑ παρέμεινε στη Wall Street καθ ‘όλη τη διάρκεια του Μαΐου – η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Ο περασμένος μήνας χαρακτηρίστηκε επίσης από ένα δραματικό ράλι στις μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Πέρα από τη μάχη για το ανώτατο όριο του χρέους, οι επενδυτές προσβλέπουν στη συνάντηση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 13-14 Ιουνίου ως έναν άλλο πιθανό καταλύτη της αγοράς. Ο Πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας, Πάτρικ Χάρκερ, δήλωσε την Τετάρτη ότι τείνει να αποφύγει μια αύξηση επιτοκίων στην επερχόμενη συγκέντρωση. Αλλά η έκθεση για τις μισθοδοσίες της Παρασκευής θα μπορούσε να του αλλάξει γνώμη, είπε σύμφωνα με το CNBC.

Τα στοιχεία από την ADP που δείχνουν ότι οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι τον Μάιο, φτάνοντας τις 278.000 έναντι 180.000 συναινετικής εκτίμησης από τον Dow Jones.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των αιτήσεων ανεργίας που υποβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ήταν μικρότερος από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Και τα δύο στοιχεία δείχνουν συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας, έναν τομέα της οικονομίας που παρακολουθείται στενά, δεδομένου των ανησυχιών ότι η σταθερή ισχύς θα μπορούσε να ωθήσει τη Fed να αυξήσει ξανά τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της αργότερα αυτόν τον μήνα.

Διαβάστε περισσότερα