Η Microsoft και η Activision Blizzard συμφώνησαν την Τετάρτη να παρατείνουν την προθεσμία για τη συμφωνία συγχώνευσής τους έως τις 18 Οκτωβρίου, ανέφερε η Activision σε δήλωση την Τετάρτη.

Αρχικά, οι δύο εταιρείες είχαν συμφωνήσει να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή έως τις 18 Ιουλίου, αλλά οι ρυθμιστικές πιέσεις από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο καθυστέρησαν την εξαγορά.

Η παράταση έγινε καθώς η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου κινήθηκε για να καθυστερήσει την αναθεώρηση της συμφωνίας μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Η Microsoft και η Activision δίνουν πλέον αρκετό χρόνο στους εαυτούς τους για να οριστικοποιηθεί η αξιολόγηση CMA.

Η CMA είχε αρχικά μπλοκάρει τη συναλλαγή τον Μάιο, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με την απειλή του ανταγωνισμού στην εκκολαπτόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών cloud.

Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου άλλαξε τρόπο και διέκοψε όλες τις δικαστικές διαφορές μετά την αποτυχία της προσπάθειας της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου να μπλοκάρει τη συμφωνία στο δικαστήριο.

Η CMA δήλωσε ότι ήταν «έτοιμη να εξετάσει οποιεσδήποτε προτάσεις από τη Microsoft για την αναδιάρθρωση της συναλλαγής» με τρόπο που να ικανοποιεί τις ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά στις ΗΠΑ και καμφθούν οι αντιστάσεις της Βρετανίας, η Microsoft θα πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, έχει προβεί σε άλλες 9 εξαγορές άνω του 1 δισ. από το 2000 και έπειτα. Στην κορυφή, μέχρι να επικυρυθωθεί και επίσημα η εξαγορά της Activision, παραμένει η συμφωνία 26,2 δισ. με το LinkedIn το 2016.

Αν και δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, η Microsoft και το LinkedIn βασίζουν σε μεγάλο βαθμό τα έσοδά τους  στην εξυπηρέτηση επαγγελματιών.

«Αυτή η συμφωνία αφορά τη συνένωση του επαγγελματικού cloud και του επαγγελματικού δικτύου», δήλωσε το 2016 ο CEO της Microsoft Σάτια Νατέλα.

«Τα δεδομένα είναι τόσο πολύτιμα που οι υπεύθυνοι προσλήψεων ξοδεύουν χιλιάδες δολάρια τον μήνα για να τα χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας. Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να ωφελήσει τη Microsoft από την άποψη των πωλήσεων», είχε αναφέρει τότε ο αναλυτής της Gartner, Βrian Βlau, στους NYT.

Διαβάστε περισσότερα