Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών διαπίστωσε ότι η εξαγορά θα οδηγούσε πιθανότατα σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές και λιγότερη καινοτομία στον κλάδο.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η εξαγορά 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft του γίγαντα gaming Activision Blizzard θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό στην αγορά τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε δελτίο τύπου της, η Competition and Markets Authority CMA (Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών) δήλωσε ότι η εξαγορά πιθανότατα θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές και λιγότερη καινοτομία στον κλάδο.

Η CMA έχει στείλει επιστολές στη Microsoft και την Activision Blizzard περιγράφοντας πιθανές λύσεις για τις ανησυχίες της.

Οι εταιρείες έχουν προθεσμία έως τις 22 Φεβρουαρίου για να απαντήσουν

Οι εταιρείες έχουν προθεσμία έως τις 22 Φεβρουαρίου για να απαντήσουν. Η ρυθμιστική αρχή δεν έχει δημοσιεύσει δημόσια τα προτεινόμενα διορθωτικά μέτρα.

«Είμαστε δεσμευμένοι να προσφέρουμε αποτελεσματικές και εύκολα εφαρμόσιμες λύσεις που αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της CMA», δήλωσε η Rima Alaily, Εταιρική Αντιπρόεδρος της Microsoft και Αναπληρώτρια Γενική Σύμβουλος, σε δήλωση που αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο CNBC.

«Η δέσμευσή μας να παραχωρήσουμε μακροπρόθεσμα 100% ίση πρόσβαση στο Call of Duty στη Sony, τη Nintendo, το Steam και άλλους, διατηρεί τα οφέλη της συμφωνίας για τους παίκτες και τους προγραμματιστές και αυξάνει τον ανταγωνισμό στην αγορά».

Η Microsoft ορίζει την “100% ίση πρόσβαση” ως προσφορά 10 ετών ισοτιμίας σε περιεχόμενο, τιμολόγηση, δυνατότητες, ποιότητα και δυνατότητα αναπαραγωγής.

Οι μετοχές της Activision Blizzard υποχώρησαν κατά 4,6% στις αμερικανικές συναλλαγές πριν από την αγορά την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της CMA.

Διαβάστε ακόμη: