Η Microsoft φέρνει τεχνολογίες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, όπως η δημοφιλής εφαρμογή συνομιλίας ChatGPT στη σουίτα επιχειρηματικού λογισμικού Microsoft 365.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το νέο AI, που ονομάζονται Copilot, θα έχει χαρακτηριστικά που θα είναι διαθέσιμα σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιχειρηματικές εφαρμογές της εταιρείας όπως το Word, το PowerPoint και το Excel.

Η τεχνολογία Copilot βασίζεται σε έναν τύπο λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που είναι γνωστό ως μοντέλο μεγάλης γλώσσας ή LLM. Οι ερευνητές έχουν βελτιώσει τις δυνατότητες των LLMs τα τελευταία χρόνια ώστε να γίνουν πιο ικανά να κατανοούν και να ανταποκρίνονται σε κείμενο.

Ο τεχνολογικός κλάδος έχει κυριαρχηθεί από την άνοδο των τεχνολογιών παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, με το καλύτερο παράδειγμα των LLM που μπορούν να κάνουν εργασίες όπως η δημιουργία εικόνων με βάση γραπτές προτροπές και η διεξαγωγή εκτεταμένων συνομιλιών με άτομα μέσω διεπαφών συνομιλίας.

«Σήμερα γίνεται το επόμενο σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους υπολογιστές, το οποίο θα αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο που εργαζόμαστε και θα ξεκλειδώσει ένα νέο κύμα αύξησης της παραγωγικότητας», δήλωσε ο CEO της Microsoft , Satya Nadella. «Με το νέο copilot, δίνουμε στους ανθρώπους περισσότερη ανταπόκριση και κάνουμε την τεχνολογία πιο προσιτή μέσω της πιο καθολικής διεπαφής – της φυσικής γλώσσας».

Η Microsoft παρουσίασε τις λειτουργίες Copilot ως πιο ισχυρές από το να ήταν απλώς «το ChatGPT του OpenAI ενσωματωμένο στο Microsoft 365», τόνισε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η νέα λειτουργία Copilot στο Word θα δώσει στους χρήστες ένα «πρώτο προσχέδιο για επεξεργασία και επανάληψη—εξοικονομώντας ώρες στη συγγραφή, την προμήθεια και τον χρόνο επεξεργασίας».

Ωστόσο, η Microsoft πρόσθεσε ότι «Μερικές φορές το Copilot θα έχει δίκιο, άλλες φορές θα είναι χρήσιμα λανθασμένο», αναγνωρίζοντας ότι η τρέχουσα τεχνολογία LLM μπορεί να παράγει ανακριβείς απαντήσεις.

Για παράδειγμα, το πρόσφατο ντεμπούτο της εταιρείας ενός νέου εργαλείου συνομιλίας Bing που τροφοδοτείται με τεχνητή νοημοσύνη μερικές φορές παρήγαγε απαντήσεις που περιείχαν πραγματικές ανακρίβειες και περιστασιακά αμήχανους διαλόγους.

Διαβάστε περισσότερα