search

ΚΟΣΜΟΣ

Μετουσιώνοντας τη βιωσιμότητα και τις αξίες της κυκλικής οικονομίας σε προϊόντα

Ένα label μόδας, ένας σχεδιαστής συσκευασιών και μια roastery καφέ είναι τρεις εταιρείες από την Ελβετία που συμμετέχουν στο Swiss Design Accelerator Program στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

bioshmiepixeirimatikotita

Ένα label μόδας, ένας σχεδιαστής συσκευασιών και μια roastery καφέ είναι τρεις εταιρείες από την Ελβετία που συμμετέχουν στο Swiss Design Accelerator Program στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Τα τρία στούντιο -YVY, Paula Cermeño León και Mikafi- αντιπροσωπεύουν καινοτόμες πρακτικές σχεδιασμού που αναδύονται από την Ελβετία.

Οι τρεις φίρμες στοχεύουν να έχουν τη βιωσιμότητα και τις αξίες της κυκλικής οικονομίας στην πρώτη γραμμή των δημιουργικών διαδικασιών τους.

YVY είναι μια εταιρεία μόδας

Η YVY είναι μια εταιρεία μόδας που ιδρύθηκε από τη σχεδιάστρια Yvonne Reichmuth το 2015, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει δερμάτινα είδη στη Ζυρίχη. Η φίρμα παράγει έτοιμα αξεσουάρ, όπως πορτοφόλια, ζώνες, κοσμήματα και καπέλα, εκτός από ιμάντες και ρούχα κατά παραγγελία, τα οποία κατασκευάζονται κυρίως από δέρμα.

Η εταιρεία -που έχει ντύσει πολλούς διασήμους- δεν κυκλοφορεί εποχιακές συλλογές, αντίθετα δημιουργεί κομμάτια μόδας που μεταφέρονται από σεζόν σε σεζόν και στοχεύουν στη μείωση της σπατάλης υλικών επιτρέποντας τη συνεχή βελτίωση των σχεδίων.

yvy

Mikafi σχεδιάζει πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα καβουρδίσματος καφέ

Η Mikafi σχεδιάζει πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα καβουρδίσματος καφέ που αποτελούνται από υλικό και λογισμικό για να λειτουργούν παράλληλα για να μειώσουν τις επιπτώσεις της παρασκευής καφέ στο περιβάλλον.

Η επιτραπέζια μίνι συσκευή ψησίματος της μάρκας που ονομάζεται MCR 1 επιτρέπει στους κόκκους καφέ να καβουρδίζονται κατά παραγγελία, γεγονός που μειώνει την υπερπαραγωγή και τη σπατάλη, ενώ η ηλεκτρική ενέργεια καθιστά το μηχάνημα πιο περιβαλλοντικά βιώσιμο από τα παραδοσιακά καβουρδίσματα με αέριο.

 Mikafi

Paula Cermeño León είναι μια σχεδιάστρια που ειδικεύεται στη δημιουργία βιώσιμων συσκευασιών

Η Paula Cermeño León είναι μια σχεδιάστρια που ειδικεύεται στη δημιουργία βιώσιμων συσκευασιών καθώς και προϊόντων προσωπικής φροντίδας, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της κυκλικότητας και τα οφέλη της εργασίας με φυτά.

palosanto2

Συνδυάζει τις σχεδιαστικές της ικανότητες, τις οποίες ανέπτυξε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο ECAL στην Ελβετία, με την τεχνογνωσία από επαγγελματίες που συνεργάζονται στενά με φυτά, συμπεριλαμβανομένων βοτανολόγων, βιολόγων, καλλιτεχνών και μηχανικών.

Άλλα βιώσιμα προϊόντα της León περιλαμβάνουν είδη προσωπικής φροντίδας, όπως σετ μάσκας προσώπου από το Herbier Project της, το οποίο είναι κατασκευασμένο από φυτικές ίνες που μπορούν να διανεμηθούν στεγνά και να ενυδατωθούν όταν είναι έτοιμο για χρήση.

Διαβάστε ακόμη: