Ο Μητσοτάκης αφού έκανε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, θα συνεχίσει τις αλλαγές στην κυβέρνηση με ένα μίνι ανασχηματισμό στους γενικούς γραμματείς και από Σεπτέμβριο θα έχουμε και αλλαγές μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Πλέον, κοιτάζει με ορίζοντα την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο όπου θα ήθελε να πραγματοποιήσει ένα restart έχοντας στο μυαλό του και ένα ελκυστικό καλάθι για τους πολίτες.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι θα περιέχει αρκετές φοροελαφρύνσεις, παρέχοντας μειώσεις φόρου σε όσους είναι συνεπείς αλλά αύξηση του ακατάσχετου σε περιπτώσεις οφειλετών.

Ωστόσο, η κοινωνία επιζητάει ακόμα περισσότερα και στο οικονομικό επιτελείο, αναλόγως και την εκτέλεση του προϋπολογισμού αλλά και την πορεία της τουριστικής περιόδου – όπου τα έσοδα θα ανέβουν- μπορεί να ανοίξουν ακόμα περισσότερο τον κρατικό κορβανά για την χρηματοδότηση εμβληματικών κινήσεων όπως η ενίσχυση των συνταξιούχων ή των χαμηλών στρωμάτων.

Υπό αυτή την έννοια, δημιουργείται ένα αφήγημα ανταπόδοσης προς την κοινωνία για τις θυσίες που έχουν κάνει όλη αυτή την περίοδο. Περίοδο- θυμίζω- με αυξημένη ακρίβεια και με μεγαλύτερο μέσο φόρο για κάθε φορολογούμενο.

Την ίδια ώρα, στο πεδίο της αντιπολίτευσης τα πράγματα κινούνται σε ικανοποιητικό βαθμό για την κυβέρνηση.

Η πανσπερμία υποψηφίων για το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί συνθήκες απόλυτης σύγκρουσης.

Στο Μαξίμου υπάρχει μία καταγραφή των δεδομένων στο ΠΑΣΟΚ, υπό ποια έννοια: Η περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι μία επιλογή περιχαράκωσης μέσα στο ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν ανησυχεί το Μαξίμου.

Η περίπτωση του Χάρη Δούκα είναι μία περίπτωση που θα βάλει μέσα στο ΠΑΣΟΚ τους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ η περίπτωση της Άννας Διαμαντοπούλου ίσως θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα αφού σε περίπτωση εκλογών, το ΠΑΣΟΚ της Διαμαντοπούλου θα ήταν ένας εύκαιρος συνέταιρος για συνεργασία.

Από την άλλη, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ίσως ξεκλειδώσουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον αυτοί που αμφισβητούν τον Κασσελάκη αποτελούν όχι μονάδες αλλά ρεύμα στο κόμμα.

Ο Κασσελάκης αρνείται το δημοψήφισμα για την αρχηγία στην Κεντροαριστερά διότι ξέρει ότι θα ηττηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα. Θα προσφύγει σε διαγραφές όσων μιλούν για νέο φορέα. Όμως, αργά ή γρήγορα θα υπάρξει φυγή των διαγραμμένων.

Υπό αυτό το πρίσμα η ΝΔ δεν κινδυνεύει προσώρας από τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, δεν έχει αντιπολίτευση.

Μοναδικός της αντίπαλος, τα προβλήματα της καθημερινότητας και οι δυσαρεστημένοι πολίτες.

Διαβάστε ακόμη