Eκτεταμένες αλλαγές στους γενικούς γραμματείς θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα.

Τις αλλαγές σηματοδοτούν κάποια συγκεκριμένα γεγονότα.

Πρώτον ότι έκανε έναν ανασχηματισμό και σε υπουργεία έχουν έρθει νέα πρόσωπα.

Δεύτερον, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έκανε ανασχηματισμό στους γενικούς γραμματείς και τρίτον, υπάρχουν παράπονα από βουλευτές για συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία ο Μητσοτάκης σκέφτεται να τα λάβει σοβαρά υπόψιν.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο όντως υπήρξαν και παράπονα για «γενικούς γραμματείς» που δεν σήκωναν τηλέφωνα.

Όμως, υπάρχει και μία γκρίνια από πολλούς πολιτευτές ή στελέχη του γαλάζιου μηχανισμού που θα ήθελαν μία κυβερνητική θέση έστω και από αυτή την βαθμίδα.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλοντας να ικανοποιήσει την γαλάζια βάση σκέφτεται όντως αλλαγές.

Το προηγούμενο διάστημα ήρθε σε επαφή με υπουργούς, κάποιους τούς επισκέφτηκε και στα γραφεία τους ρωτώντας τους αν χρειάζονται κάποια αλλαγή ή κάποια προσθήκη στο μηχανισμό των υπουργείων τους.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 περίπου αλλαγές γενικών γραμματέων προς την κατεύθυνση της κατάληψης θέσεων από γαλάζια στελέχη ενώ σε κρίσιμες θέσεις νευραλγικών υπουργείων θα παραμείνουν πρόσωπα με γνώση και εμπειρία ακόμα και δεν προέρχονται από τη ΝΔ.

Την διαδικασία τρέχουν ο Άκης Σκέρτσος, ο Θανάσης Νέζης και ο Γιώργος Μυλωνάκης και ουσιαστικό ρόλο έχουν και οι εκάστοτε υπουργοί.

Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι έχουν αναλάβει να κάνουν και ένα κάστινγκ των δεξιών στελεχών διότι δεν αρκεί μόνο να είναι κομματικό στέλεχος αλλά πρέπει να έχει και γνώση του αντικειμένου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα δούμε σίγουρα αλλαγές στα υπουργεία Οικονομικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών, Ανάπτυξης αλλά και σε άλλα υπουργεία.

Επίσης, άλλη μία απόφαση που πρέπει να πάρει το επόμενο διάστημα είναι και για τον επόμενο Επίτροπο της χώρας.

Έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα. Προσφάτως, έχει μπει ξανά στις λίστες και η περίπτωση του Απόστολου Τζιτζικώστα, υπό την έννοια ότι αποτελεί ένα δεξιό στέλεχος που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μία στροφή της κυβέρνησης στη γαλάζια βάση.

Φυσικά, όμως, παραμένουν και άλλες εφεδρείες για αυτή τη θέση με πιο σημαντικές τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Διαβάστε ακόμη