Η Meta Platforms σχεδιάζει να προσφέρει στους χρήστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη δυνατότητα να πληρώσουν έως και 14 $ το μήνα για πρόσβαση σε εκδόσεις του Instagram ή του Facebook χωρίς διαφημίσεις ή να συμφωνήσουν σε εξατομικευμένες διαφημίσεις για τις δωρεάν εκδόσεις, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Meta θα χρεώνει περίπου €10 ευρώ (10,46 $) για λογαριασμό Facebook ή Instagram με πρόσβαση από υπολογιστή (desktop) και περίπου €6 για κάθε επιπλέον συνδεδεμένο λογαριασμό, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Στις κινητές συσκευές, η τιμή για έναν μεμονωμένο λογαριασμό θα εκτιναχθεί στα €13 περίπου, επειδή η Meta θα συνυπολογίσει τις προμήθειες που χρεώνονται από τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google, ανέφερε η WSJ.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιβλήθηκε πρόστιμο €390 εκατ νωρίτερα εφέτος από τον Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας και είπε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη νομική βάση «συμβολαίου» για να στείλει διαφημίσεις στους χρήστες με βάση τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα.

Στη συνέχεια, η Meta είπε ότι σκόπευε να ζητήσει τη συγκατάθεσή τους από τους χρήστες στην ΕΕ προτού επιτρέψει στις επιχειρήσεις να έχουν στοχευμένες διαφημίσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια σειρά εξελισσόμενων κανονιστικών απαιτήσεων στην περιοχή.

Η Meta είπε τώρα στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ότι ελπίζει να εφαρμόσει το σχέδιο χωρίς διαφημίσεις, το οποίο αποκαλεί συνδρομή χωρίς διαφημίσεις (SNA), τους επόμενους μήνες για τους χρήστες στην Ευρώπη, ανέφερε η έκθεση.

Ένας εκπρόσωπος της Meta είπε στην εφημερίδα ότι η εταιρεία πιστεύει σε “δωρεάν υπηρεσίες που υποστηρίζονται από εξατομικευμένες διαφημίσεις”, αλλά διερευνά “επιλογές για να διασφαλίσει ότι συμμορφωνόμαστε με τις εξελισσόμενες ρυθμιστικές απαιτήσεις”.

Διαβάστε ακόμη: