H νέα ταινία του Christopher Nolan με τίτλο Oppenheimer είναι πολλά πράγματα μαζί σε ένα. Ουσιαστικά όμως, πρόκειται για τη βιογραφία του αμερικανού θεωρητικού φυσικού J. Robert Oppenheimer, ‘πατέρα της πρώτης ατομικής βόμβας’, με τον ιρλανδό ηθοποιό Cillian Murphy στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο κεντρικός ήρωας στο μεταξύ, εξερευνά την ταραχώδη πολιτική κατάσταση κατά την περίοδο του πολέμου, ενώ από μπροστά μας περνάνε μερικά υπέροχα κοστούμια.

Βασισμένο στο βραβευμένο με Pulitzer βιβλίο American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer των Kai Bird και Martin J. Sherwin, το φιλμ θέτει ερωτήματα καθήκοντος, κληρονομιάς και ηθικής αρχής μέσα στις τρεις ώρες που διαρκεί -ναι, είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του Nolan.

Στο μεταξύ, το Esquire UK φιλοξένησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στον Christopher Nolan και τον άγγλο καθηγητή φυσικής και πρώην μουσικό Brian Cox, που μας έχει συνηθίσει να μοιράζεται τη γνώση του για πολύπλοκα επιστημονικά θέματα με το ευρύ κοινό.

Η πολυθεματική κουβέντα των Nolan και Cox περιστρέφεται γύρω από την αμφιλεγόμενη παρακαταθήκη του αμερικανού επιστήμονα που βοήθησε να κατασκευαστεί η πρώτη ατομική βόμβα, τη σύνδεση της έρευνας του Oppenheimer με τη σημερινή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ θέτει κάποια καίρια ερωτήματα σε αυτούς που θα δουν την ταινία.

Πώς, ακριβώς, προετοιμάζεις τους ηθοποιούς για ένα τόσο μεγάλο σε κλίμακα και επιστημονική πολυπλοκότητα φιλμ; Πώς ‘δένει’ το Oppenheimer ανάμεσα σε άλλα αγαπημένα φιλμ του Nolan, από το time-travel θρίλερ Tenet μέχρι το πολεμικό έπος Dunkirk; Οι απαντήσεις ακολουθούν στο βίντεο.

Σχετικά με την ταινία

Η ταινία Oppenheimer του Christopher Nolan (The Dark Knight, Inception, Tenet) κυκλοφόρησε χθες στις ΗΠΑ και στις περισσότερες χώρες του κόσμου με τις προβλέψεις για το box office να είναι πολύ ενθαρρυντικές. Κυκλοφορεί την ίδια μέρα με την ταινία Barbie της Greta Gerwig, δημιουργώντας το διαδικτυακό φαινόμενο Barbenheimer και ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα double feature των τελευταίων χρόνων.

Μαζί με τον Cillian Murphy που ενσαρκώνει τον Oppenheimer, στο cast βλέπουμε πλειάδα γνωστών ηθοποιών μεταξύ των οποίων οι Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Casey Affleck, Kenneth Branagh, Rami Malek, Florence Pugh, Josh Hartnett.
To Oppenheimer θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη: