Memorial Day 2023 Ημέρα Μνήμης 2023

Η Ημέρα Μνήμης είναι μια ημέρα για να θυμόμαστε τους γενναίους Αμερικανούς που πέθαναν ενώ υπηρετούσαν στον στρατό. Η ημέρα έγινε αρχικά δημοφιλής ως «Ημέρα Διακόσμησης», καθώς οι θρηνητές στόλιζαν τους τάφους των στρατευμάτων της Ένωσης και της Συνομοσπονδίας μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Ωστόσο, η ημέρα δηλώνει και την «ανεπίσημη» αρχή του καλοκαιριού, εκτός από την τιμή των ηρώων που έκαναν το όνειρο της ανεξάρτητης Αμερικής δυνατό.

Ημέρα Μνήμης, όπως λέει και το όνομα είναι μια ημέρα μνήμης των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα. Η ημέρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο στις 30 Μαΐου 1868. Η γιορτή, τότε γνωστή ως Ημέρα Διακόσμησης, κηρύχθηκε από τον Μεγάλο Στρατό της Δημοκρατίας Ανώτατο Διοικητή Τζον Α. Λόγκαν στη μνήμη των στρατιωτών της Ένωσης που έχασαν τη ζωή τους στην Πολιτική Πόλεμος. Ωστόσο, η «ιδέα του στρώματος των τάφων των στρατιωτών του Εμφυλίου Πολέμου Union and Confederate» με λουλούδια πιστώθηκε στη Mary Ann Williams από την Εθνική Διοίκηση Κοιμητηρίων, ένα παράρτημα του Τμήματος Υποθέσεων Βετεράνων, το 2022.

Για πολλά χρόνια, η 30η Μαΐου εορταζόταν ως ημέρα μνήμης. Αλλά για να παράσχει στους κρατικούς υπαλλήλους ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο, το Κογκρέσο ενέκρινε τον Νόμο για τις Γιορτές της Ενιαίας Δευτέρας το 1968, ο οποίος προγραμμάτισε την Ημέρα Μνήμης την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου. Αργότερα, κηρύχτηκε ομοσπονδιακή αργία το 1971.

Πώς γιορτάζεται η Ημέρα Μνήμης;

Την Ημέρα Μνήμης, πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τα νεκροταφεία και τοποθετούν αμερικανικές σημαίες στους τάφους του υπηρεσιακού προσωπικού. Κάθε χρόνο, μεγάλες παρελάσεις της Ημέρας Μνήμης πραγματοποιούνται σε πόλεις και πόλεις σε όλο το έθνος, συχνά με τη συμμετοχή ανώτερων βετεράνων και στρατιωτικού προσωπικού.

Η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και η Ουάσιγκτον, DC φιλοξενούν μερικές από τις μεγαλύτερες παρελάσεις.

Οι Αμερικανοί πηγαίνουν επίσης σε νεκροταφεία και μνημεία, και μερικοί άνθρωποι κρατούν ή φορούν κόκκινες παπαρούνες για να τιμήσουν αυτούς που πέθαναν στη μάχη. Αυτό το έθιμο ξεκίνησε κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Προκειμένου να ανέβει η διάθεση και να γιορταστεί η έλευση του καλοκαιριού, προγραμματίζονται επίσης εκδρομές και συγκεντρώσεις το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης.

Διαβάστε περισσότερα