Με κατάρρευση κινδυνεύει το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου μετά το κλείδωμα 4.000 λογαριασμών που ανήκαν σε Ρώσους επιχειρηματίες.

Μετά από απαίτηση των Αμερικανών οι κυπριακές αρχές κλείνουν και μια σειρά εταιρειών τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως πλυντήρια Ρώσοι ολιγάρχες.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και ένα σύστημα εταιρειών που χρησιμοποιούσε ο Ρώσος ολιγάρχης Μαλοφέγιεφ γνωστός από τους ισχυρούς δεσμούς που είχε αναπτύξει με ηγούμενους Ιερών Μονών στο Άγιον Όρος.

Ο εν λόγω Ρώσος ολιγάρχης είναι χρηματοδοτήσει παλαιότερα και ένα δίκτυο τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα στο πλαίσιο της στρατηγικής διείσδυσης των Ρώσων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Στο συγκεκριμένο πρότζεκτ είχε εμπλακεί και Έλληνας μικροεφοπλιστής, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Αμερικανικών Υπηρεσιών.

Το πρόβλημα είναι ότι μετά την Κύπρο, σειρά έχει και η Ελλάδα.

Οι Αμερικανοί είναι εκνευρισμένοι με την παρελκυστική τακτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά την επιχειρηματική δράση που αναπτύσσουν ολιγάρχες που είναι συνδεδεμένοι με το σύστημα Πούτιν.

Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα εξανάγκαζε γνωστό Ελληνορώσο επιχειρηματία να εγκαταλείψει τις δραστηριότητες στα Μέσα Ενημέρωσης και σε νευραλγικούς τομείς όπως τα λιμάνια αποδείχτηκαν ψεύτικες.

Γι΄ αυτό μετά τις εκλογές αναμένεται να ξεσπάσει καταιγίδα και στην Ελλάδα που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά των ολιγαρχών που συνδέονται αυτή τη στιγμή – και όχι στο παρελθόν- με τη Ρωσία.

Ουσιαστικά εκείνους που την ώρα τούτη διατηρούν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και πάσης φύσης εμπορικές ή άλλες σχέσεις!

Διαβάστε περισσότερα