Πλέον, η Μεγάλη Βρετανία παρουσιάζεται ανήμπορη μειώσει τις λίστες αναμονής ασθενών στα νοσοκομεία, καθώς, περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν να δεχθούν φροντίδα στα βρετανικά νοσοκομεία, σύμφωνα με στοιχεία.

Συγκεκριμένα, τα επίσημα στοιχεία που δημοσιευθήκαν σήμερα (10/11), εμφανίζουν αριθμό – ρεκόρ στις λίστες αναμονής, καταδεικνύοντας την κρίση που αντιμετωπίζει το εθνικό σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), κυρίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Γεγονός είναι ότι μετά την πανδημία, το NHS δυσκολεύεται να μειώσει τις λίστες αναμονής με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι οι ασθενείς, είτε για να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τη θεραπεία καρκίνων, είτε για διαδικασίες ρουτίνας είτε κάποιο έκτακτο περιστατικό.

Σχεδόν 7.1 εκατ. άνθρωποι περίμεναν στα τέλη Σεπτεμβρίου να λάβουν φροντίδα, επίπεδο που έχει να καταγραφεί τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2007, όταν δημιουργήθηκε αυτός ο δείκτης.

Σχεδόν το 1/5 των ανθρώπων περιμένουν πάνω από έναν χρόνο, παρ’ ότι ο αριθμός των πολιτών που αναμένουν πάνω από δεκαοκτώ μήνες μειώθηκε σχεδόν κατά 60% σε ένα έτος, σύμφωνα με το NHS.

Αντίθετα, δε φαίνεται να επικρατεί ηρεμία στις υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών, με αύξηση στον αριθμό των προσώπων που περιμένουν περισσότερες από δώδεκα ώρες για να τούς προσφερθεί ένα κρεβάτι.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί, ενώ φθάνει ο χειμώνας και μαζί με εκείνον, η εισροή των ασθενών που πάσχουν από εποχικούς ιούς, μέσα σε ένα τεταμένο κοινωνικό περιβάλλον.

Χθες (09/11), το συνδικάτο των νοσηλευτών Royal College of Nursing ανακοίνωσε μία άνευ προηγουμένου πανεθνική απεργία πριν από τα τέλη του έτους με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις και «φόντο», την κρίση του κόστους διαβίωσης. Η κυβέρνηση έκρινε ότι τα αιτήματα του συνδικάτου είναι μη ρεαλιστικά για τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Μεγάλη Βρετανία: «Πορτοκαλί συναγερμός» για τα αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία

Διαβάστε ακόμη: