Σάλος έχει ξεσπάσει για άλλη μια φορά στις τάξεις των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας που βλέπουν το τελευταίο διάστημα να ανεβαίνουν ταχύτητα τα «σκαλιά» της διοικητικής ιεραρχίας και των προαγωγών ορισμένες γυναίκες – στελέχη με αποκλειστικό προσόν την εντυπωσιακή εξωτερική τους εμφάνιση.

Και ενώ σε καμία περίπτωση δεν είναι μεμπτή η ανέλιξη μιας εργαζόμενης γυναίκας που το βιογραφικό της συνοδεύεται και από εξωτερική εμφάνιση, στην Εθνική Τράπεζα οι επαναλαμβανόμενες τις τελευταίες εβδομάδες περιπτώσεις προαγωγών με κριτήρια «καλλιστείων» δεν άργησαν να οδηγήσουν ορισμένους «ψυλλιασμένους» Εθνικάριους και «παλιές καραβάνες στην Τράπεζα, στον υπεύθυνο Διευθυντή Κεντροποιημένων Εργασιών, γνωστό στους κόλπους των εργαζομένων και ως «ζακετάκια».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «R» ο «ζακετάκιας» εκμεταλλευόμενος το κενό εξουσίας που έχει αφήσει στη διεύθυνση του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εθνικής Τράπεζας η αποχώρηση στις αρχές του καλοκαιριού της Γενικής Διευθύντριας Εύης Χατζηιωάννου και τις μεγάλες δυσλειτουργίες που καταγράφονται στην ομαλή λειτουργία σε μια από τις πλέον κομβικές Διευθύνσεις της τράπεζας, επιχείρησε να προωθήσει για προαγωγή μια σειρά από στελέχη που – όλως τυχαίως – έχουν κοινό χαρακτηριστικό την εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση και τα ιδιαίτερα «πλούσια» προσόντα».

Όπως ήταν φυσικό οι επιλογές του «ζακετάκια» – αν και προφανώς θα κριθούν στην πράξη και ελπίζουμε να πετύχουν – δεν άργησαν να πυροδοτήσουν πληθώρα «σκωπτικών» σχολίων και υπονοούμενων για τα κριτήρια που τις υπαγόρευσαν.

Άλλωστε οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι παραδοσιακά η Εθνική Τράπεζα ήταν η πλέον «ερωτική» τράπεζα και οι αντίστοιχες ιστορίες πολλές.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Χατζηιωάννου, σύμφωνα με πρόσφατη αποκάλυψη του «R», παραιτήθηκε στις αρχές του Καλοκαιριού από την Εθνική Τράπεζα για να μετακομίσει στην Κίνα με τον σύζυγό της συνεχίζοντας ωστόσο να πληρώνεται κανονικά μέχρι τέλος του χρόνου τον μισθό και της παροχές σε είδος συνολικού ύψους 20.00 ευρώ.

Ο δικαστής με την μεζούρα

Μάλιστα η περίπτωση του «ζακετάκια» Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας με τα «ωραία γούστα» ξύπνησε στους Εθνικάριους μνήμες της περιόδου 2005 – 2008 όπου το παραδικαστικό κύκλωμα μονοπωλούσε την επικαιρότητα και πιο συγκεκριμένα την ιστορική περίπτωση του προέδρου Πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση, γνωστού και «ο δικαστής με τη μεζούρα», ο οποίος πλέον της εμπλοκής του στο παραδικαστικό κύκλωμα ήταν αντιμέτωπος και με «ροζ» ιστορίες.

Ο Ευάγγελος Καλούσης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών και στην συνέχεια αποφυλακίστηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι πίσω από την πόρτα του ο Καλούσης είχα βάλει «μεζούρα», για να μετράει το ύψος των γυναικών που προσέλκυε στο γραφείο (καθώς φέρεται ότι δεν προχωρούσε σε ερωτικές σχέσεις μαζί τους αν το ύψος τους ήταν μικρότερο από 1,80μ.). Ο ίδιος είχε πει ότι στον τοίχο του ανακριτικού γραφείου του είχε βάλει μια κουκίδα και χαριτολογώντας, έλεγε ότι τις γυναίκες τις θέλει να έχουν αυτό το ύψος.

Και κάπως έτσι επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι η εξουσία είναι ισχυρό αφροδισιακό.

Διαβάστε ακόμη: