Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν άνοδο την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα τελευταία εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν και ήταν καλύτερα των αναμενομένων απο τους αναλυτές.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones κέρδισε 250 μονάδες, ή 0,7%. Ο S&P 500 προσέθεσε 0,8%, ενώ ο Nasdaq Composite προστέθηκε 1,1%.

Η μετοχή της Disney αυξήθηκε περισσότερο από 4% αφού η εταιρεία σημείωσε μικρότερες από τις αναμενόμενες απώλειες συνδρομητών μαζί με κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Η PepsiCo
σημείωσε άνοδο άνω του 2% σε σχέση με τα κέρδη τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τη σεζόν των οικονομικών αποτελεσμάτων για να διαπιστώσουν τις επιδόσεις των εταιριών εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και πώς αναμένουν να αποδώσουν στο μέλλον. Ωστόσο, παρά τις πιο πρόσφατες αναφορές εταιρειών, στη Wall Street εκτιμάται ότι αυτή η σεζόν είναι αδύναμη.

66% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει οικονομικά στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2022

Μέχρι στιγμής, το 66% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει οικονομικά στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Από αυτές τις εταιρείες, σχεδόν το 70% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών. Αυτό το ποσοστό beat είναι κάτω από τον μέσο όρο τριών ετών του 79%, σύμφωνα με στοιχεία του The Earnings Scout.

PayPal, Lyft και Expedia θα ανακοινώσουν οικονομικά αποτελέσματα για την ίδια περίοδο μετά το κλείσιμο της αγοράς σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας που αναφέρθηκαν την Πέμπτη εκτινάχθηκε κατά 13.000 σε 196.000, κάτι που είναι περισσότερο από το αναμενόμενο και έρχεται σε αντίθεση με μια πρόσφατη σειρά δεδομένων για θέσεις εργασίας που δείχνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει πεισματικά δραστήρια.

Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν μετά τα δεδομένα, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ίσως η αγορά εργασίας θα παγώσει αρκετά ώστε η Fed να επιβραδύνει περαιτέρω την εκστρατεία αυξήσεων των επιτοκίων της.

Παρά την υποχώρηση των μετοχικών δεικτών την Τετάρτη, στο σύνολό τους οι μετοχές καταγράφουν άνοδο για το 2023.

Ωστόσο, οι παρατηρητές της αγοράς προειδοποιούν ότι το ράλι του 2023 θα μπορούσε να εξαρτηθεί από τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την πολιτική.

Διαβάστε ακόμη: